K čemu můžete využít nepoužívané laky na nehty? V domácnosti se vám ještě můžou hodit

 Dům 
25. února 2019 10:10 / Eva Vogelová
  1
📷
10 fotografií v galerii
Nevyhazujte prošlé laky na nehty  Depositphotos
Nakoupily jste si během svého života hromady laků, ale nestačily je postupně spotřebovat? Na nehty si nejspíš koupíte nové, protože ty staré bývají tužší. Nyní budete mít příležitost nepoužívané laky konečně vytáhnout zase ven.

Lakování nehtů je výsada žen. Rády si pořizují různé barvičky, které využijí většinou jen jednou a několik měsíců či let jim pak nečinně leží v šuplíku. Není třeba této koupi litovat, protože laky se nemusí používat jen na nehty. Muži je mohou k různým praktickým činnostem využít také.

Lak na nehty dobře zalepí poštovní obálku

Nemáte rádi pachuť, která se vám rozšíří v ústech, když olíznete obálku? Bezbarvý lak na nehty to za vás vyřeší. Potřete jím vrchní okraj obálky a zalepíte ji. Budete mít jistotu, že se do ní nikdo, komu nebyla určena, nepodívá. Pokud byste váš dopis zalepili lepidlem, poměrně snadno se dá otevřít a znovu uzavřít tak, aby si toho nikdo nevšimnul. Když obálku potřete lakem, nikdo ji bez natrhnutí neotevře.

Lak na nehty vám pomůže rozlišit klíče

Nosíte u sebe neustále velký svazek klíčů? Nejspíš vám trvá celou věčnost, než najdete ten správný, abyste otevřeli vchod do bytu, garáže nebo sklepa. Odteď už budete vědět, který klíč patří do určitých dveří. Stačí, abyste si každý z nich přetřeli různými laky na nehty. Do lakování můžete zapojit trochu kreativity a vytvořit si na nich různé vzory.

Lak na nehty snadno zamaskuje škrábanec na autě

Možná se vám jednou za čas stane, že si při parkování trochu poškrábete auto. Nepochybně si to vyčítáte a potřebujete váš prohřešek nějak napravit. Lak na nehty to hravě zvládne. Když máte plný šuplík barevných lahviček, pravděpodobně tam najdete i odstín barvy vašeho auta. A pokud ne, můžete některé z nich smíchat dohromady. Pak už stačí jen škrábnutí opatrně přetřít a dál nemusíte nic řešit.

Lak si poradí s prasklým sklíčkem

Spadl vám na zem mobil nebo jste si přisedli brýle? To se občas může stát každému, problém je, když vám praskne sklíčko. Potřebujete rozbitou věc zafixovat, aby vydržela do té doby, než ji necháte opravit nebo si pořídíte novou. Zachrání vás bezbarvý lak na nehty. Natřete velmi tenkou vrstvu na prasklé místo a nechte zaschnout.

S lakem na nehty bude vaše bižuterie zase jako nová

Nosíte rády bižuterii? Po nějaké době ztrácí svůj lesk a částečně mění barvu. Můžete od ní mít špinavý krk či ruce. Potřete vaše šperky bezbarvým lakem. Neviditelná vrstva je ochrání, navrátí jim lesk a vy už se nebudete muset bát, že vám na těle vytvoří nějakou šmouhu. O tom, k čemu můžete v domácnosti využít staré povlečení, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47