Chybí vám úložný prostor? Problém lze vyřešit i díky neotřelým a chytrým nápadům

 Dům 
07. července 2019 07:45 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
S nedostatkem prostoru bojuje hodně domácností Depositphotos
Domácnosti, kde je nadbytek úložného prostoru, by člověk asi těžko pohledal. Spíše lidi trápí nedostatek místa, kam by všechny potřebné věci uložili. Každý tak určitě ocení zajímavý nápad, jak do domu získat další úložný prostor

U malých bytů hraje roli každý centimetr. Úložné prostory lze vytvořit různými způsoby. Jejich majitelé si například záměrně pořizují postele a sedací soupravy s úložným prostorem, ke stolu si dávají lavici, která v sobě skrývá místo na uložení různých potřebností, a nepotřebné sezonní oblečení lisují do vakuových pytlů, aby nezabíralo zbytečně moc místa.

Každý nápad, jak ještě využít nějaké místečko k ukládání věcí, přijímají mnozí s povděkem. Pár neotřelých způsobů, jak v bytě zajistit úložný prostor, vám nyní představíme.

Knihovna pod schody

Prostor pod schodištěm se dá využít různým způsobem, jak jsme psali například zde. Někdo si zde vytvoří obří úložný prostor plný skříněk a šuplíků. Pokud je to ale na vás příliš složité, namontujte si pod schody alespoň pár poliček. Získáte tak místo třeba na knížky nebo suvenýry z cest. Výhodou tohoto řešení, které můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem, je, že je docela snadné a přitom výsledek celkový prostor nijak nezatíží.

Botník z odpadních trubek

Máte hodně bot, ale malou předsíň? Možná vás osloví nápad na botník z odpadních trubek. Stačí si vybrat vhodný rozměr, aby se vám do trubky vešly pohodlně i vaše nejobjemnější boty, a trubku pak nařežte na malé dílky. Ty pak připevněte na zeď. Každá trubka bude poskytovat místo jednomu páru bot. Jde o velmi praktické řešení, protože máte okamžitý přehled, kde jaké boty máte. Navíc podle potřeby lze sestavu nařezaných trubek podle vašich možností různě rozšiřovat.

I dveře nabízejí úložný prostor

Máte malou spíž, ale přesto byste ocenili další úložný prostor? Zaměřte se na dveře. Je to poměrně velká plocha a je škoda ji nevyužít. Stačí na dveře dodělat pár úzkých přihrádek a hned máte prostor na další potraviny. Schovat zde můžete například kořenky, ale i hořčice, kečupy a další pochutiny, záleží to jenom na vás.

Záchodová štětka ve zdi

Záchodová štětka, gumový zvon nebo nejrůznější dezinfekční prostředky na WC. Nic z toho nepatří mezi výstavní kousky, které chce mít každý na očích. Pokud to váš byt dovolí, můžete si na toaletě vytvořit skříňku ve zdi, do které všechny tyto pomocníky pěkně schováte. Budou po ruce, ale přitom je nikdo neuvidí.

Skulina mezi pračkou a sušičkou

Hodně domácností má v koupelně pračku a sušičku. Pokud vám přístroje stojí vedle sebe, můžete vzniklou skulinu opět využít k ukládání potřebných věcí. Stačí si pořídit nebo vyrobit úzký policový kontejner na kolečkách a ten pak do mezery mezi spotřebiče jednoduše zasunout. Skladovat zde můžete prací prášek, mycí prostředky a podobně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum