Inspirujte se, jak dnes večer prostřít vánoční stůl

 Dům 
24. prosince 2019 09:00 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Vánoční výzdobě dominuje červená barva  Depositphotos
Vánoce jsou svátky klidu a rodinných sešlostí. Jde o skvělou příležitost pohostit své nejbližší. Můžete se na ně dobře připravit. Budete potřebovat uvařit nejen dobré jídlo, ale i nazdobit stůl a vytvořit tak skvělou vánoční atmosféru.

Vánoce jsou pouze jednou za rok, je to slavnostní chvíle, která by se měla oslavit dárky, dobrým jídlem a výzdobou. Pokud nevíte, jak prostřít vánoční tabuli, můžete se inspirovat následujícími tipy.

Připravte si sváteční ubrus

V dnešní době si už málokdo dává na jídelní stůl ubrus. Většinou stačí prostírání, které se může ušpinit a snadno vyčistit. Na Vánoce můžete prostřít stůl ubrusem, protože bude vypadat svátečněji. Na vánoční stůl můžete využít ubrus s vánočními motivy či jednobarevný.

Slaďte barvy

Vánoční stůl by rozhodně neměl hrát všemi barvami. Ideální je, když se ho budete snažit sladit pouze do dvou či tří barev. Vyberte si kombinaci ubrusu a prostírání, která se vám líbí. Typická vánoční barva je červená, můžete mít však vánoční tabuli i bílou, šedou či zelenou. Přehnané kombinace barev by vánoční atmosféru akorát zkazily.

Nešetřete svíčkami

Svíčky dokreslují vánoční atmosféru, takže s nimi nemusíte moc šetřit. Na vánoční stůl si můžete položit svícen či adventní věnec. Zbylé svíčky můžete umístit po celé místnosti. Na stůl klidně přidejte další svíčky, ale dejte si pozor, aby hosté měli dostatek místa na ruce a do nějaké nedopatřením nešťouchli. Můžete využít okenní parapet, kuchyňskou linku či různé police.

Nešetřete na nádobí

Na vánoční stůl nedávejte staré talíře, které běžně používáte. Pokud nemáte nějaké speciální někde schované, pořiďte si nové. Možná vám to nepřijde důležité, ale nádobí má celkový vliv na vzhled celého vánočního stolu. Nezapomeňte na příbory. Na váš stůl by byly ideální nerezové či stříbrné. Měli byste myslet i na skleničky na víno či šampaňské. Všichni vás pochválí za to, jak jste skvělými hostiteli a myslíte na každý detail.

Bez dekorací by byl vánoční stůl chudý

Ve chvíli, kdy vyřešíte ubrus, prostírání, nádobí, svíčky a barvy, čeká vás poslední doladění vánočního stolu. Bez dekorací se rozhodně neobejdete. Nemusíte stůl dekoracemi vyloženě přeplácávat, ale nějaké decentní se vám tam určitě hodit budou.

Dobře vypadají malé jehličnaté větvičky položené mezi různými pokrmy na stole. Můžete na stůl dát i misku se sušeným ovocem či vázu s květinami. Dále čtěte: K Vánocům neodmyslitelně patří strom. Zjistěte, jaký vybrat, aby vám vydržel co nejdéle svěží.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47