Samolepky rychle a levně promění fádní stěny

 Dům 
28. února 2020 12:19 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Kdo nemusí obrazy, jistě si vybere líbivou dekoraci Internet
Přemýšlíte, čím zajímavým a přitom levným zpestřit svou domácnost? Pak pro vás máme skvělý tip. Sáhněte po samolepkách na zeď. Ty se v dnešní době prodávají v mnoha provedeních a dokáží z vašeho pokoje vykouzlit například úžasnou zahradu nebo zákoutí pro muzikanty.

A navíc jsou i praktické: pokud si je totiž nalepíte například kolem vypínačů, nebudete mít okolo nich špinavou či ošoupanou stěnu.

Motivů jsou tisíce

Výběr motivu, materiálu i barvy je čistě na vás. Výrobci samolepicích dekorací nabízejí v podstatě cokoli a velmi často dokáží zákazníkovi připravit motiv na míru. Nálepky jsou navíc natolik povedené, že nepůsobí kýčovitě a skvěle zapadnou do vaší domácnosti. Nabízí se také v mnoha barvách, včetně černobílého provedení, takže mohou být jen velmi příjemným a jemným doplňkem vaší zdi.

Nezanechávají stopy

Skvělé je také to, že tento doplněk nemusí být součástí vašich zdí napořád. Velmi snadno se dá totiž sundat a nahradit třeba ve chvíli, kdy se vám původní motiv okouká a vy zatoužíte po změně. Nemusíte se však obávat, že by samolepky na zdi nedržely dostatečně dobře. Lepidlo na nich je kvalitní a svou službu plní na výbornou. Na druhou stranu se dají snadno odstranit a nezanechávají po sobě žádné stopy.

Do ložnice i dětského pokoje

A v jakých motivech se samolepky nabízejí? Doslova ve všech. Svou zeď si tak můžete vyzdobit například různými ornamenty, květinovými vzory nebo geometrickými obrazci. S těmito vychytávkami můžete také zajímavě vyzdobit dětský pokojíček pro nejmenší i pro puberťáky. Čtěte také: Chcete mít krásné a netradiční stěny? Použijte oblíbené vliesové tapety.

Trojrozměrné motivy

Samolepky jsou také prodávány ve 3D provedení, takže na vaše ratolesti může ze zdi vykukovat třeba dinosaurus, obrovský delfín nebo jiné pohádkové monstrum. Můžete také využít samolepky vyráběné z pěny, které jsou zajímavou obdobou prostorových obrazců, ale ne tak výraznou. A pokud je nalepíte do úrovně kliky u dveří, budou chránit vaši zeď proti oděru.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve