Vyrobte si jednoduchý svícen proti chmurám a stresu

 Dům 
08. prosince 2021 19:26 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Světlo svíčky dokáže pozitivně působit na psychiku Pixabay
Chybí vám sluneční paprsky? Zkuste terapii světlem. Vyrobte si jednoduchý svícen, který vám pomůže částečně nahradit sluneční záření.

Pokud se zadíváte do světla svíčky, vaše mysl se zklidní a tělo začne relaxovat. Mihotající plamen může mít dokonce lehké hypnotické účinky. Navíc pokud používáte aromatickou svíčku, aktivní vonná látka pozitivně působí na autonomní nervový systém. A to jsou dost pádné důvody pro to, abyste se v zimě obklopili svíčkami a svícny. 

Jednoduchý svícen

Svícny nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přitom jde mnohdy jen o kus skla, který je ozdobený svíčkou a dalšími dekoracemi. Prostě jde o poměrně jednoduchou věc, kterou si můžete doma vyrobit sami a ještě ušetřit nějakou tu korunu.

Potřebujete

  • sklenici od zavařeniny
  • svíčku 
  • stužky či provázky
  • větvičky

Postup

Sklenici nejprve dobře vymyjte a osušte. Dovnitř umístěte svíčku. Aby vám dobře držela, můžete na dno nakapat trochu vosku a přilepit ji. Nebo  můžete na dno nasypat vrstvu soli a do ní svíčku položit. Sklenici pak dozdobte dle vlastní fantazie větvičkami, stužkami nebo drobnými baňkami.

Co dokáže vůně

S vonnou svíčkou můžete svícen pozdvihnout o aromaterapeutické účinky. Ke klasickým vůním vánoc patří skořice, vanilka a jehličí. Každá z těchto vůní má jiné účinky. Například skořice má antiseptické a čisticí účinky, působí jako afrodiziakum, povzbuzuje, dodává energii a dokáže stimulovat mysl. Jehličí dodá sílu, pomůže snít a plnit vám vaše sny a plány a vůně vanilky vás zbaví každodenního stresu, hněvu, pocitu vyhoření i špatné nálady.

Barva svíčky

Nejenom vůně, ale i barva svíčky dokáže mít vliv na vaši mysl. Bílá barva vás dokáže zbavit strachu a nabít vás energií, žlutá zase rozveselit mysl a dobít vás energií. Hnědá a modrá je vhodná pro zklidnění, oranžová slouží pro zlepšení nálady. Růžové a červené odstíny zase symbolizují lásku, vášeň a romantiku, navozují pocit energie. Vliv barev na psychiku byste si měli uvědomit i v případě, že se chystáte malovat váš interiér. Jakých barev se přitom držet a jakým se naopak vyhnout, jsme psali zde.

Zdroj: hanscraft.cz, dama.cz.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47