Krmíte správně svého papouška? Bude pak zdravý a vypadat lépe!

 Mazlíčci 
19. dubna 2017 11:50 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Papoušci potřebují stravu dvakrát denně po menších dávkách! www.chovej.cz
Pořídili jste si papouška? Nezapomeňte ho správně krmit! Dobrá strava je totiž základem pro to, aby byl nejenže zdravý, ale žil déle a také dobře vypadal! Když totiž bude ve stresu nebo onemocní, může si začít škubat peří!

Strava by měla být pestrá a vydatná. Papoušci mají v oblibě ovoce, které by mělo tvořit podstatnou část jejich jídelníčku. Naservírovat jim můžete jablka, hrušky, ale i banány, hrozny, pomeranče a broskve. U broskví ale dbejte na to, aby v něm nebyla pecka. Vyhněte se také avokádu.

Ovoce nemusí být jen čerstvé, ale může být i sušené. Použít můžete například rozinky, které dodávají papouškům důležité živiny. Kombinovat to můžete i se zeleninou jako rajčata, mrkev, okurky nebo salát. Nepohrdnou ale ani kukuřicí a zavděčíte se jim i pampeliškami. Pozor ale na to, ať je nesbíráte blízko silnice a nemají v sobě více škodlivin!

Dalším krmivem jsou obiloviny. Rádi ochutnávají slunečnice, ale dát jim můžete i proso na tyčce, které papoušci uždibují. Koupit můžete i speciální granule a vitamíny. Papoušky krmte dvakrát denně v menších dávkách. Pokud bude strava méně častá a najednou, zkonzumují vše najednou, nebo naopak bude krmivo ležet a nebude už tak kvalitní. Každý den ale měňte vodu za čerstvou, papoušek by k ní měl mít neustálý přístup.

Pamatujte si, že pokud si papoušek vytrhává peří, značí to problémy jako stres, strach nebo nespokojenost. Nemusí být nespokojený jen s jídlem, ale třeba i s přestěhováním, s klecí, může mít problémy s hlukem, psem, kočkou nebo může mít strach i ze svého pána!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve