Na pelíšku záleží. Pořiďte svému psíkovi zázemí

 Mazlíčci 
24. dubna 2017 02:50 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Každý člen domácnosti se potřebuje cítit v bezpečí. Shutterstock
Majitelé domácích mazlíčků by neměli podceňovat jejich pelíšky. I když pes spí rád i ve velké posteli, vždy je pro něj (i pro vás) vhodnější klasický pelech.

Kam s ním

Málokterý městský pes má vlastní boudu na zahradě. Každý živočich ale potřebuje místo, kde se cítí bezpečně, pohodlně a dobře. Navíc každý páníček potřebuje místo, kam může svého psa poslat, když chce mít klid. Pokud tedy bude mít váš pes oblíbený pelíšek, bude to přínosné pro všechny členy domácnosti. 

Co je nejdůležitější

Pejsci mají rádi, když jsou do jisté míry chránění a skryti v soukromí a v teple. Zároveň ale potřebují mít přehled o tom, co se kolem děje. Z tohoto pohledu jsou ideální klasické pelíšky pro psy s okrajem, které zajišťují pohodlí, ale neomezují v rozhledu. Existují ale samozřejmě i pelíšky pro psy bez okraje, různé matrace, deky, nebo naopak domečky,  které pejska úplně obklopí a schovají. 

Co neopomenout

Když se vydáte na nákup pelíšku, musíte si uvědomit, jak bude pes velký, až vyroste. Měl by mít ve svém hnízdečku možnost pohodlně se natáhnout. Krom pohodlí pro zvíře, myslete také na váš prostor. Vyberte takový, který na dané místo dobře zapadne a bude odpovídat i vašemu vkusu. S barevností si nelámejte hlavu. Psi vidí barvy velmi omezeně a na barvách jim příliš nezáleží. 

Pelech zvládnete i vyrobit

Pokud rádi tvoříte, můžete pelíšek svému čtyřnohému kamarádovi vyrobit sami. Pro větší psy můžete ušít pelíšek připomínající dětský bazének (oválný nebo kulatý s vyvýšenými okraji), pro menší pejsky se hodí pelíšek ve tvaru týpí. Na výrobu budete potřebovat zejména pevnou, kvalitní látku a molitan. Nejprve si nakreslete šablonu. Sešijte dvě látky k sobě a všijte do nich molitan (pokud je kratší, můžete ho slepit lepidlem nebo sešít), tak si připravíte dno. Podle obvodu dna odměříte délku okraje, jeho výšku zvolte mezi 15 až 20 cm dle velikosti psa. Následně obvod přišijte ke dnu. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008