Jaký pes s vámi bez potíží vydrží v kanceláři?

 Mazlíčci 
08. srpna 2018 08:45 / Jan Novák
  4
📷
4 fotografie v galerii
V kanceláři je důležitá především velikost a přátelská povaha Shutterstock
Pracujete na plný úvazek a hledáte společníka, který by ochotně strávil celý den pod vaším stolem v kanceláři? Jděte na to chytře a zvolte si rasu, která se k takovému účelu nejlépe hodí.

Pamatujte na to, že vzhled psa nerozhoduje. V kanceláři je důležitá především velikost a přátelská povaha. Samozřejmě se miláčkem kanceláře může teoreticky stát každý pes.

Ale kombinace velkého slintajícího chlupáče a malé kanceláře s mnoha kolegy asi nebude to pravé ořechové. Příkladem může být třeba čau-čau. A když se na to mrknete z pohledu psí nátury – sportovní pes typu výmarského ohaře se pod stolem zase bude příšerně nudit.

Proto si raději vyberte takové zvíře, které nejen vlastnostmi, ale i rozměry dobře zapadne do vašeho pracovního prostoru. Zaujmout by vás mohly následující typy. Ve všech případech jde o pejsky, kteří budou věrně čekat u vašich nohou, až si budete chtít zpříjemnit nudné pracovní chvíle.

Mops

Na pohled cvalík s krátkými nožičkami je nesmírně čilý a aktivní. Každého si dokáže omotat kolem tlapky a jeho čisté krátké srsti se určitě nikdo štítit nebude. Není sice žádný sportovní nadšenec, ale doma se rád projeví jako neúnavný vítač návštěv a hravý společník. I přes svou horlivost ale miluje především klid a pohodlíčko.

Určitou nevýhodou by se v kanceláři ale mohly stát jeho ustavičné zvukové projevy. Pofrkávání, vzdychání nebo dokonce pochrochtávání jsou výrazy všemožných emocí. Problém ovšem nastává, když milý mopsík usne. To se ozývá chrápání, jako když pilou řeže.

Bišonek

Přizpůsobivý, nenáročný a věčný optimista. Je to společenské a inteligentní plemeno, které miluje být ve společnosti lidí. Bišonek chce páníčka všude doprovázet a přitom není ani trochu vlezlý. Dokáže se vcítit do vaší nálady a přizpůsobit se.
Nejraději by vás rozptýlil hrou a rozveselil, ale když na něj nemáte čas, dokáže se spokojit jen s vaší fyzickou přítomností. Není sice uštěkaný, ale jeho uvítací rituály jsou slyšet velmi dobře. Dejte pozor, aby měl vedle pobytu v kanceláři dostatek jiného pohybu. Bišonek se totiž nerad nudí, miluje aktivitu a volný prostor.

West highland white teriér

Už malá živá očka vám prozradí, že tento svalnatý psík má energie na rozdávání. Malé, krátkonohé plemeno se u nás těší značné oblibě. Westíci jsou poměrně tvrdohlaví – jako správní teriéři – ale zato veselí a neúnavní společníci. Jejich střapatá dvojitá srst se sice dobře hodí pro vrtochy podnebí, je však náročná na údržbu.

Kavalír King Charles španěl

Kavalír byl kdysi znakem vysokého postavení a bohatství, byl oblíbeným společníkem na anglickém královském dvoře. Je to typ sportovního a aktivního plemena, přitom nemá sklony k nervozitě ani k agresivitě. Naopak je to láskyplný pejsek s touhou se vždy svému majiteli zavděčit.

Ve společnosti se stává rychle oblíbeným, ničeho se nebojí a nevtírá se. Pohlazení je velmi příjemné a uklidňující díky dlouhé, hedvábné a bohaté srsti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve