Psi i kočky poznají, když máte s partnerem sex

 Mazlíčci 
10. května 2020 10:25 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domácí mazlíčci jsou zvědaví  Depositphotos
Domácí mazlíčci se zapojují do každodenního života svých majitelů. Často s nimi jedí, sledují filmy, chodí na procházky či spí. Existují však činnosti, kterých se přímo nezúčastňují, ačkoliv je mohou třeba sledovat. Máme na mysli pohlavní styk. Poznají kočky a psi, že se mu pánečci právě oddávají?

Nepochybně znáte chvíle, kdy máte se svým partnerem sex, ale víte, že vás vaši mazlíčci přitom pozorují nebo alespoň slyší. Patrně se během toho cítíte nesví, protože si nejste jistí, zda vaši mazlíčci vědí, co děláte.

Psi dokáží sex vycítit

Když máte s partnerem sex, váš pes si všimne, že děláte něco jiného než obvykle. Minimálně tehdy, když u toho děláte rámus. Julie Hechtová se na vědecké úrovni zabývá chováním zvířat a tvrdí, že psi jsou si opravdu vědomí, že jejich lidští kamarádi mají sex.

Psi mají neuvěřitelné čichové spektrum. Někteří bývají školení k tomu, aby vyčmuchali bomby, lidské ostatky, rakovinu či dokonce nízkou hladinu cukru v krvi. Pro člověka jde o něco nepředstavitelného. Psi jsou často chytřejší a schopnější, než si někteří lidé myslí. Vědí, že kouříte cigaretu, dáváte si svačinu nebo provádíte sex.

Kognitivní vědkyně a autorka knihy Uvnitř psa: Co psi vidí, čenichají a vědí vysvětluje, že díky svému výbornému čichu dokáží psi zjistit, že máte sex. A to patrně díky feromonům. Pejskům sice na základě vašich vůní dochází, že sex prožíváte, ale patrně nebudou mít představu o konceptu lidského sexu tak, jak ho vnímají lidé.

Kočky si sexu všimnou

Tím, zda si kočky všimnou, když mají lidé sex, se zabývá méně jedinců. Není divu, protože psi se chtějí aktivně účastnit všeho, co lidé dělají. Kočky většinou nemají potřebu sdílet s lidmi veškeré jejich aktivity. Spousta z nich je pozoruje pouze zpovzdálí, anebo vůbec.

Kočky většinou nejeví velký zájem se lidským sexem nějak zabývat. Přesto však podobně jako psi dokáží rozpoznat, co právě děláte. Kočky si patrně uvědomují, že se lidé během sexu chovají jinak a cítí z nich v tu chvíli jiné pachy než obvykle. Stejně jako psi však nemají představu o konceptu lidského sexu.

Pokud se během pohlavního styku před svými mazlíčky stydíte, měli byste se přemístit do jiné místnosti, aby vás nerozptylovalo jejich pozorování. Přečtěte si o tom, jaká kočičí plemena se chovají jako psi.

Témata: kočky, lidé
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008