Nenechte trpět psa v horku! Pořiďte mu speciální podložku

 Mazlíčci 
11. července 2018 16:21 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Speciální podložka psa ochladí až na několik hodin Shutterstock
Parné letní dny těžce snáší i naši čtyřnozí mazlíčci. Dopřejte vašemu pejskovi zchlazení až o několik stupňů. Ulevte mu díky speciální chladicí podložce. Podložka se skvěle osvědčí na cestách autem, doma i přímo u pejska v pelíšku.

Pro funkci není potřeba elektrický proud ani žádné dobíjení. Dokonce není ani potřeba ji dávat vychladit do ledničky. Některé typy totiž fungují na principu vodního gelu, který podložku jemně chladí a udržuje stálou teplotu. Myslete na to, že na psa je potřeba dohlédnout, aby podložku nekousal.

Chlazení trvá i několik hodin

Narazíte i na podložky, které fungují na základě endotermické reakce, kdy se spotřebovává teplo, které pejsek vydává. Podložka začíná chladit až při kontaktu s tělem zvířete. Výhodou je snížení teploty až o deset stupňů Celsia. Příjemné chlazení může trvat až čtyři hodiny v kuse. K obnovení chladivého efektu stačí, aby pejsek ležel mimo podložku, a po uplynutí pár minut se podložka sama začne opět ochlazovat. 

Podložka se dá sehnat v několika velikostech. K dostání je například rozměr 30 x 40 centimetrů za dvě stě korun. Pro větší plemena je rozměr 50 x 40 centimetrů i 65 x 50 centimetrů. Koupit se dají do pěti set korun. Pokud máte většího pejska anebo chcete menšímu dopřát více místa, můžete se poohlédnout po velikosti 90 x 50 centimetrů nebo i po 120 x 75 centimetrů. První zmíněná velikost vyjde zhruba na šest set korun a druhá na tisíc korun. Jak ještě zchladit psy v létě, jsme psali zde.

Na co dát pozor

Není vhodné prát podložky v pračce. Ideální je potah umyt vlhkým hadříkem a nechat uschnout. Vyvarujte se také toho, aby se například na podložku s gelem dostala kočka. Stačí jedno seknutí drápem, gel vyteče ven a pejsek má po chladivém místečku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47