Dávat psovi lidské jídlo a pití je risk. Co jeho žaludek nesnese?

 Mazlíčci 
13. srpna 2019 09:23 / Eva Vogelová
  5
📷
8 fotografií v galerii
Pejsci většinou sežerou, na co přijdou Shutterstock
Psi sežerou vše, co jim přijde pod nos. Pokud je krmíte lidským jídlem, dejte si pozor na to, co jim servírujete. Z některých jídel mohou mít zdravotní potíže. Přečtěte si o tom, co byste svým čtyřnohým kamarádům nikdy neměli dávat.

Pejsci sežerou, na co přijdou, což je špatně. Pokud chcete, aby byli vaši chlupáči zdraví, dbejte na jejich stravu, a zjistěte, jaké potraviny jim mohou ublížit.

Čokoláda

Čokoláda působí na psy jinak než na lidi. Člověk z ní maximálně ztloustne a zkazí se mu z ní zuby. Čokoláda obsahuje teobromin, která je pro psa jedovatý. Pes po něm začne mít bolesti žaludku, začne zvracet a v krajním případě může i zemřít. Zapamatujte si, že čokoláda je pro vaše zvíře nebezpečná. Poučte o tom případně i své děti.

Česnek a cibule

Cibule tvoří základ mnoha jídel. Člověku ve velkém množství nic nezpůsobí, ale u psů je to jiné. Pokud jste dělali oběd a jeho součástí je velké množství cibule, vašemu zvířeti ho nedávejte. Opět byste tím ohrozili trávení svého chlupáče. V lepším případě by dostal průjem, ale v horším by se mu mohla poškodit játra. Česnek způsobuje to stejné.

Houby

Možná jste dostali chuť na žampiony a napadlo vás, že váš pes by si na nich možná rád pochutnal také. O tom raději ani nepřemýšlejte. Houby mu mohou udělat zle. Pozvrací se z nich. Když půjdete na procházku do lesa, za žádných okolností ho nenechte žrát houby, na které narazí. Mohl by se snadno otrávit.

Alkohol

Možná vás někdy napadlo, že dáte psovi ochutnat z legrace alkohol. Ve skutečnosti to vůbec žádná sranda není. Alkoholické nápoje obsahují ethanol, který způsobuje poškození centrálního nervového systému. Malé množství alkoholu může vašemu pejskovi ublížit. Začne být slabý, bude ho bolet břicho a propukne u něj deprese.

Káva a kakao

Kofein rozhodně nepomůže psovi k tomu, aby měl víc energie. Může mu zvýšit tepovou frekvenci a dostat ho do bezvědomí. V krajních případech ho může káva i usmrtit. Kakao je podobně nebezpečné. Čím ještě můžete svému psovi uškodit?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod