Jak využít čínskou polévku? Připravte si rychlé čínské nudle s kuřecím masem
Suroviny na čtyři porce
Budeme potřebovat čtyři čínské polévky. Ingredience nepoužíváme, potřebujeme jen nudle. Pokud chcete kvalitnější surovinu, můžete si koupit například rýžové nudle či jakékoliv jiné, dle vašeho výběru.
Dále potřebujeme dvě kuřecí prsa, jednu cibuli a vhodné koření. V nouzi vystačíte s vegetou. Můžete ale použít i sójovou omáčku či jiná asijská dochucovadla. Pokrm můžete samozřejmě povýšit na vyšší úroveň použitím zeleniny, bambusových výhonků a dalších ingrediencí.
Příprava
Nudle zalijete mírně osolenou vroucí vodou a necháte změknout. Mezitím na pánvi rychle orestujete na oleji cibulku a kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Okořeníte buď vegetou nebo lépe sójovou omáčkou. Pokud chcete přidat zeleninu, nyní je ta správná chvíle. Krátce restujeme, smícháme se zcezenými nudlemi a podáváme.
Servírování
Obzvlášť pokud zvolíme variantu bez zeleniny, hodí se servírovat se zeleninovým salátem. Vhodný bude některý lehčí – okurkový, rajčatový, míchaný. Případně jen ozdobte talíř kousky rajčat, okurky, papriky. Pro odvážné lze nabídnou hůlky místo příboru.
Dobrou chuť.