Víte, jak si doma za pár vteřin vyrobit vůni do auta?

 Ostatní 
30. května 2017 14:28 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vůni do auta nemusíte pořád jen kupovat, zkuste si někdy vyrobit doma svou vlastní. Shutterstock
Také jste zvyklí si pravidelně kupovat do auta vonné stromečky, aby interiér vašeho vozu hezky provoněl? A taky se vám stalo, že po rozbalení se z vůně vyklubal spíše smrad nebo že vůně vydržela jen krátký čas? Zkuste si vyrobit vlastní vychytávku, která vám zabere pár vteřin a vyjde vás na minimum peněz.

Rychlovka z kolíčku

Na nejjednodušší způsob, jak vyrobit osvěžovač vzduchu do ata, budete potřebovat jen dvě věci - aromatický olejíček s vaší oblíbenou vůní a ze šňůry na prádlo si vemte jeden dřevěný kolíček. Na ten pak dejte pár kapek olejíčku a kolíček upevněte do některé z větracích mřížek. Cirkulující vzduch vám vůni roznese po celém autě. 

Vůně z kávy, citrusu a skořice

Pokud se vám doma někde povaluje plastová nádobka z oblíbeného dětského čokoládového vajíčka s překvapením, můžete ji využít k další variantě osvěžovače vzduchu. Kromě nádobky budete potřebovat ještě několik zrnek kávy, kus sušené kůry z citrusu, skořici a provázek.

Do vrchní části víčka udělejte dva menší otvory, kterými protáhnete provázek. Plastovou schránku naplňte kávovými zrnky, přidejte citrusovou kůru a nakonec vše pořádně zasypte skořicí (čím čerstvější káva a skořice, tím výraznější vůně dosáhnete). Pověste na vybrané místo a když vůně zeslábne, náplň jednoduše vyměňte.

Mýdlová vůně

Auto vám může provonět i mýdlo nebo vonné svíčky. Mýdlo či svíčku nastrouhejte, přespyte do plátěného pytlíčku a ten pak někde v autě položte. Obsah můžete dle libosti obměňovat.

Kouzlo bylin

Auto vám hezky provoní i byliny. Nasušte si třeba levanduli, mátu, meduňku nebo cokoliv jiného a buď jeden druh či celou směs několika bylin pak nasypte do plátěného sáčku. Sušené bylinky můžete pro intenzivnější vůni ještě zakápnout esenciálním olejem.

Voňavá vata

Pokud si chcete s podomácku vyrobenou vůní do auta trochu pohrát, vyzkoušejte tento tip. Na výrobu budete potřebovat placatou sponku do vlasů, širší stužku, kousek vaty, esenciální olejíček a tavnou pistoli. Nejprve si ustřihněte stužku. Odměřte si dvě délky sponky a přičtěte asi tři cm - to je optimální délka stužky. Oba konce stuhy zatavte pomocí zapalovače, aby se netřepila. Na plochou stranu sponky do vlasů naneste pomocí tavné pistole lepidlo a nalepte stužku tak, aby kraj stuhy lícoval se začátkem sponky. Lepidlo pak aplikujte i na spodní stranu sponku a opět nalepte druhý konec stužky, aby hrana lícovala se začátkem sponky. Vznikne vám tak očko, do kterého vložíte kousek vaty, na kterou předtím nakapete vonný olejíček. Sponku pak podobně jako kolíček nacvakněte na větrací mřížku v autě. Pokud budet mít chuť na jiné aroma, jednoduše smotek vaty vyměníte za nový s jinou vůní.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod