Snadná výroba dárkových džemů a kompotů

 Ostatní 
14. srpna 2017 15:37 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Látka, provázek, visačka či etiketa udělá z obyčejného džemu osobní dárek. Shutterstock
Zavařování je v plném proudu. Po jahodách, rybízu a meruňkách se zpracovávají mirabelky a brzy dojde na další ovoce. Jak jednoduše proměnit sklenici s džemem nebo kompotem na pěkný dárek? Máme pár rad.

Látka na víčko

Možná máte doma nějaký nepoužívaný závěs či ubrus. Může mít třeba někde skvrnu, nebo dokonce díru. Nic ale nebrání tomu nastříhat z takové odpadové látky klidně čtverce, které se budou hodit na ozdobení vrchu vaší marmelády. Aby se látka nepárala, stříhejte ji entlovacími nůžkami. Zubaté okraje látky budou působit ještě ozdobnějším dojmem. Látku na víčko přišroubujte pomocí sisalového provázku.

Unikátní etiketa

Jestliže chcete použít džem jako dárek, můžete zhotovit etiketu „na míru“ příjemce daru. Na počítači snadno vytvoříte nápis v kombinaci s fotografií. Babičky potěší snímek vnoučat sbírajících meruňky. Nadšeného vodáka třeba nějaká ta peřej. Nebo můžete vymyslet celý příběh o tom, jakou zázračnou moc vaše marmeláda má. Jinou variantou je převzít motiv, o kterém víte, že oslavence potěší. Když se trefíte do nálady příjemce, bude to vděčně přijato.

Malba na sklenici

Pokud máte doma barvy na sklo a někoho, kdo umí ovládat štětec, můžete se pustit do výzdoby, která bude provedena přímo na darované sklenici s džemem. Sklenice může působit opravdu pěkným dojmem. V kombinaci s pěkným kouskem látky přes víčko vytvoříte originální a chutný dárek.

Opředená sklenice

Možná, že nejste nadáni velkými schopnostmi, ale nechcete darovat jen obyčejnou sklenici. Vám bychom doporučili pořídit provázek vhodné barvy nebo provázek přírodní, natřít sklenici lepidlem a začít namotávat. Lepidlo by nemělo prosáknout na povrch, ale mělo by současně udržet provázek na místě. Začátek a konec si můžete pojistit izolepou. I na takovou sklenici se hodí pěkná etiketa a látka na víčko.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod