Zmrzlina v zimě? Proč ne! Máme pro vás recept na delikátní zmrzlinové cookies!
Letos připadne Mezinárodní den zmrzliny k snídani na 4. února. A my pro vás máme recept na skvělé zmrzlinové cookies, které si můžete připravit nejen na zítra!
Je zmrzlina v zimě vůbec zdravá?
Jedním z mýtů, který provází konzumaci zmrzliny v zimě je ten, že zvyšujete šance na onemocnění. Avšak - vztah mezi zmrzlinou a venkovní teplotou není nijak prokázaný. Ba naopak – v zimě tělo při konzumaci nezažívá takový teplotní šok jako v létě. Proto neváhejte a připravte sobotní snídani ve jménu této delikátní laskominy, která potěší malé i velké strávníky.
Vyzkoušejte například zmrzlinové cookies, které nejenom dobře chutnají, ale budou se i krásně vyjímat na fotografiích na Instagramu. Tyto zmrzlinové cookies si zmilujete a jistě si je budete dělat častěji!
Ingredience
- 125 g rostlinného tuku Hera máslová
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 vejce
- 175 g hladké mouky
- 100 g čokolády
- 1 balení stračatelové zmrzliny
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Na pečící plechy vložíme pečící papír. Heru, cukr, vanilkový cukr a vejce ušleháme pomocí ručního mixéru do hladka.
Do směsi přidáme mouku a nalámanou čokoládu. Po lžičkách dáme těsto na pečící papír s dostatečnou vzdáleností. Pomocí lžičky těsto lehce přitiskneme, aby nám vzniknul rovný povrch. Cookies pečeme dozlatova 10-15 minut v předehřáté troubě. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Dále spojíme cookies pomocí zmrzliny a vytvoříme sendvič. A můžeme servírovat. Dobrou chuť!