Urodilo se vám více cuket? Vyrobte si cuketovou hořčici

 Ostatní 
15. srpna 2017 10:49 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Cuketa je velmi oblíbená nízkokalorická zelenina s vysokým obsahem živin Shutterstock
Zdravá delikatesní, lehce pikantní, zeleninová hořčice, vhodná k uzeninám, grilovaným masům i zelenině. Řeč je o cuketové hořčici.

Také máte tak rádi cuketu? Její využití je opravdu široké: skvěle se hodí k přípravě různých placiček, polévek, je výbornou surovinou ke grilování a navíc se hodí i do sladkého. Cukety patří k našim nejoblíbenějším prázdninovým plodům. Jsou neuvěřitelně tvárné. My jsme si pro vás připravili recept na cuketovou hořčici. 

Suroviny

1000 g cukety, 5 stroužků česneku, 1 - 2 feferonky, 80 g třtinového cukru, 20 g mořské soli, bílý pepř (čerstvě mletý), 100 ml olivového oleje, 70 ml vinného octa, 200 g dijonské hořčice 

Postup 

Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadýrka, pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá :-) Poté nakrájíme na drobné kostky. Přemístíme do vhodného kastrolu. 

Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a přidáme k cuketě. Přidáme i zbytek surovin, promícháme a na velkém plameni přivedeme k bodu varu. Poté intenzitu plamene snížíme na minimum, přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání dusíme cca hodinu.

Po uplynulé době dušení horkou směs pomixujeme ponorným mixérem, já nemixovala úplně dohladka, mám raději rustikální podobu a za pomocí "nalívátka" přemístíme do sklenic se šroubovacími uzávěry, pořádně (suchá) víčka uzavřeme.
Sterilizujeme při teplotě 90°C 15 minut.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve