Jaké rostliny vás ochrání před komáry?

 Ostatní 
05. května 2018 13:46 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Komáři dokážou pořádně znepříjemnit život Shutterstock
Doba, kdy bude otravný hmyz v podobě komárů poletovat všude kolem a pít lidem krev, se neúprosně blíží. Připravte se na toto období s předstihem a zasaďte rostliny, které hmyz odpudí.

Komáři se budou obloukem vyhýbat místům, kde bude zasazená aromatická bylinka jménem rozmarýn. Rozhodně by neměla chybět na vašem parapetu, působí totiž jako přírodní repelent. Navíc je velmi snadná na pěstování. Rozmarýn zasaďte do dobře propustné a lehké půdy a postavte jej na slunné místo. Se zaléváním to nepřehánějte, zbytečně moc vody může vést k úhynu. Kromě ochrany před nechtěným hmyzem získáte bylinku, kterou využijete při vaření či grilování.

Užitečná levandule

I levandule si hravě poradí v obraně proti komárům. Požadavky na pěstování má téměř stejné jako již zmiňovaný rozmarýn. Pouze je potřeba vzít pravidelně na jaře do ruky nůžky a zastřihnout nové výhonky. Levanduli můžete zasadit na zahradě, umístit ji na terasu i přímo do bytu.

Místo do mojita můžete použít lístky máty jako přírodní repelent. Její aroma je totiž vysoce efektivní, stačí si ji třít o kůži.

Díky velmi aromatické vůni se hmyz nepřiblíží do míst, kde bude citronová tráva. Výhodou je, že se jí daří na velké ploše. Vysadit ji můžete například na zahradě v blízkosti místa, kde s přáteli grilujete. Budete si moct užívat skvělého jídla a nemusíte rukou stále odhánět komáry. Citronovou trávu snadno vypěstujete svépomocí, je jednoduchá a nenáročná. Nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Dobře se jí daří na slunci nebo v polostínu. Jak vyrobit repelent proti komárům, jsme psali zde.

Nejenže vás odvar z meduňky zvládne spolehlivě uspat, uklidnit, uvolnit od stresu, dokonce dokáže zázraky v boji proti komárům. Ideální místo je na parapetu, kam celý den nepaří slunce. Dopřávejte jí pravidelnou zálivku, půda by neměla nikdy zcela vyschnout. Nezapomeňte také na občasné přihnojení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve