Skvělý doplněk do bytu může být také hitem letošních Vánoc

 Ostatní 
25. září 2018 16:03 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Digitální fotorámečky potěší děti i seniory Shutterstock
Každý rok se v tomto čase pomalu začínáme zaobírat tím, co našim blízkým pořídíme pod stromeček. Do toho nás masírují reklamy a snaží se nám vnutit zboží, o které bychom jindy ani nezavadili. Avšak věříme, že my jsme pro vás našli ten pravý, který nejen ozdobí vaši domácnost, ale zároveň potěší nejedno srdce.

Naším tipem na skvělý, a klidně i na narozeninový dárek, je digitální fotorámeček. Tyto mašinky totiž v dnešní době umí daleko víc, než jen ukazovat obrázky. Moderní digitální fotorámečky nejenže skvěle designově ozdobí váš pokoj, ale klidně vás i vzbudí, nahrané fotografie budou přehrávat ve zvoleném nebo náhodném pořadí, můžete si na nich pouštět filmy či oblíbenou hudbu, nabízejí kalendář nebo stahování fotografií přes Wi-Fi.

Jak vybrat ten nejlepší

Nejdůležitější je říci si, na co a jak budete vy nebo obdarovaní rámeček používat. Pokud jej umístíte na stůl vedle počítače, bude vám stačit menší model, pokud si jej ale hodláte pověsit na stěnu jako klasický obraz, určitě volte větší velikost displeje. Důležité je i jeho rozlišení. Čím bude větší, tím budou fotky ostřejší. Myslete i na to, že pokud fotorámeček chcete darovat svým rodičům, volte větší displej s vyšším rozlišením, aby na něj dobře viděli.

Aby fotka vypadala jako fotka

Neméně důležitým parametrem je pozorovací úhel. Zatímco na televizi či do počítače se díváme prakticky zpříma, na fotorámeček se budete dívat z různých míst a úhlů. I zde platí, že nejlepší je před koupí si nechat předvést několik druhů a typů, a pak si vybrat ten, na který se vám bude nejlépe dívat, protože dalšími nezanedbatelnými parametry jsou i jas a kontrast. Ve velmi světlých místnostech nebo při umístění naproti slunci by nemusely být obrázky dobře viditelné. Potíž může být i v poměru stran. V současnosti oblíbený formát 16:9 nemusí fotografie správně zobrazovat, takže se klidně stává, že některé rámečky buď fotky nepřirozeně roztahují, nebo naopak ořezávají.

Nezapomeňte na detaily

Výhodné je pořídit si digitální fotorámeček s adaptérem, abyste se nemuseli starat o napájení, které je mimochodem velmi úsporné. Oceníte určitě i slot na paměťovou kartu, abyste nemuseli rámeček kvůli doplnění či výměně fotek připojovat k počítači. S tímto neocenitelným médiem navíc můžete snadno a rychle vyměňovat fotky třeba při návštěvě rodičů.

Překvapte své děti

A protože chceme, aby se naše doplňky líbily i dětem, máme pro vás jeden tip také na dárek pro ně. Existují totiž digitální minirámečky velikosti přívěsku na klíče, se kterým budou vaše ratolesti hvězdami mezi kamarády. A než se s nimi do zaplňování paměti fotorámečku pustíte, zkuste se inspirovat radami, jak pořídit ty nejlepší fotografie ze všech.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47