Houbička na nádobí nemusí sloužit pouze k uklízení. Odstraní žmolky na oblečení a umí toho ještě více

 Ostatní 
21. srpna 2019 13:31 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Houbička na nádobí má více využití  Shutterstock
Houbičky na nádobí patrně vlastní většina domácností. Hodí se na mytí náčiní a různých povrchů. Většina lidí však neví, že dobře poslouží i ke spoustě jiným věcem. Prozradíme vám, na co všechno můžete přebývající houbičky v domácnosti využít.

Houbičku na nádobí byste měli měnit zhruba jednou týdně, protože pohlcuje nejrůznější bakterie, které se v ní rychle množí. Pokud s ní umýváte hrnce a talíře, nečekejte, až se vám roztrhá, ale vyhoďte ji za pár dní. Z toho důvodu je výhodné si pořídit celé balení. Některé houbičky si odložte, abyste je mohli použít třeba na odstranění žmolků ze svého oblíbeného svetru.

Houbička na nádobí nahradí chladící destičky

Plánujete se vydat někam na výlet a chcete si vzít s sebou chladicí box na jídlo? Možná jste zjistili, že nemáte dostatek chladicích destiček, nebo dokonce žádné. Není nutné, abyste si je kupovali. Použijte houbičky na nádobí, protože vám prokáží stejnou službu.

K houbičkám si pořiďte uzavíratelný sáček. Nepoužité houbičky namočte do vody, poté je vložte do sáčku a nechte přes noc zmrazit v mrazáku. Druhý den je přiložte k jídlu do mrazicího boxu.

S houbičkou na nádobí si snadno odlakujete nehty

Pokud máte doma houbičku na nádobí, už nebudete muset zbytečně drhnout lak z vašich nehtů s pomocí odličovacích tamponků či vaty. Vyrobíte si praktický odlakovač. Sežeňte si malou skleničku či mističku. Může jít o umytou skleničku z vyhořelé svíčky.

Do skleničky srolujte houbičku tak, aby byla vmáčknutá velmi natěsno. Můžete ji i rozstřihnout, aby se vám tam lépe vměstnávala a polijte ji větším množstvím kvalitního odlakovače. Nechte ho chvíli do houbičky vsáknout a doprostřed vložte svůj prst. Několikrát s ním zatočte a lak z nehtu bude pryč.

Odstraňte houbičkou žmolky na oblečení

Máte doma oblíbené svetry, které jsou už bohužel obnošené a udělaly se na nich žmolky? Oblečení rozhodně nevyhazujte, protože žmolky můžete odstranit houbičkou na nádobí.

Vezměte si do ruky novou houbičku a přejeďte s ní několikrát po svém oblečení. Udělejte to hrubou stranou, aby bylo odstranění žmolků trochu snadnější. Na oblečení se mohou zachytit i chloupky. Odstraníte je s pomocí laku na vlasy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47