Pozor na chyby, kvůli kterým si rychle ničíte ručníky: Neděláte je také?

 Ostatní 
14. října 2019 10:15 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Ručníky se určitě nežehlete  Shutterstock
Máte rádi, když se po sprchování můžete zabořit do měkkého a voňavého ručníku? Problém je, že ten váš je plný vytahaných nitek a žmolků. Hebký také rozhodně není. Patrně děláte některé z následujících chyb, jinak by se váš ručník hned po pár vyprání neopotřeboval.

Koupíte si nový ručník, ale hebký a měkký zůstane jen chvíli. Zřejmě o něj dostatečně nepečujete, nebo možná až příliš. Možná jste si až doposud neuvědomovali, že ručník je zanedbaný pouze vaší vinou. Zjistěte, proč jsou vaše ručníky vytahané a nevzhledné.  

Koupený ručník hned použijete

Sotva si koupíte ručník a hned se s ním po koupeli utřete? To je špatně nejen z hygienického hlediska. Nový ručník byste měli před použitím vyprat alespoň dvakrát. Nemusíte se bát, že hned ztratí svoji hebkost.

Většina nových froté ručníků obsahuje aromatické molekuly a prachové částice, které se tam dostaly už během výrobního procesu. Froté ručníky mají volnější oka, která se při používání snadno vytahají. Srazí se až ve chvíli, kdy je vyperete.

Přeháníte to s pracím práškem

Mnoho lidí to přehání s velkým množstvím pracího prášku. Mylně si myslí, že čím více ho tam dají, tím čistší a voňavější prádlo bude. Není to tak. Přehnaným množstvím pracího prášku se látka ničí. Na ručnících pak mohou z pracího prášku zůstat usazeniny a už nebudou tak hebké a měkké. Držte se raději doporučeného dávkování.

Používáte na praní ručníků aviváž

Aviváž má pozitivní vliv na klasické prádlo, provoní ho a ochrání, ale u ručníků je to jinak. Aviváž se váže na vlákna bavlny, slepí je a kvůli tomu nebudou schopné vstřebat vodu. Ve výsledku nebudou vaše ručníky ani dobře vyprané, natož svěží a měkké. Aviváž také může způsobit vytvoření nežádoucích žmolků.

Ručníky žehlíte

Žehlíte veškeré prádlo a nevynecháváte ani ručníky? V tom případě děláte velkou chybu. Žehlením se vlákna na froté ručnících polámou a ztratí svoji původní hebkost. Pro některé z vás je to možná dobrá zpráva, protože vás žehlení nebaví.

Věsíte vlhké ručníky na háčky

Pokud máte ručníky stále ještě mokré, nevěšte je na háčky, ale přehoďte je rovnoměrně přes prádelní šňůru. Když visí na háčku a jsou vlhké, v záhybech se množí bakterie a plísně, což ubližuje ručníkům a posléze i vám. (Dále čtěte: Používáte tablety do myčky? Můžete s nimi vyčistit mastnou troubu nebo toaletu).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47