Vyzkoušené postupy, jak odstranit dálniční známku

 Ostatní 
04. ledna 2020 07:14 / Veronika Prášilová
  2
📷
5 fotografií v galerii
Výměnu známky zvládnete s úsměvem Depositphotos
Na výměnu dálniční známky je sice relativně čas, a to do konce ledna, ale nemá cenu otálet, za mastnou pokutu to jistě nestojí. Když přijde na věc, většina řidičů řeší stejný problém: jak starou známku beze zbytku odstranit, aby sklo nezůstalo špinavé a lepkavé a zároveň aby nás to nestálo spoustu nervů?

Přinášíme vám proto pár tipů na perfektní odstranění dálniční známky, které se nám osvědčily a určitě pomohou i vám. Předem ještě upozorníme, že v žádném případě nesmí na skle zůstat společně s novou i stará dálniční známka!

Speciální škrabka

Jako nejjednodušší způsob se nabízí použít speciální škrabku přímo určenou k odstranění dálniční známky, případně dalších nálepek z oken. Ovšem ruku na srdce, kdo z nás ji doma má, anebo si ji koupí, aby ji použil jednou za rok? Využít však pro tyto účely můžete klidně i škrabku, která je určená pro čištění sklokeramické varné desky. Také s ní trvá odstranění lepidla pár vteřin a výsledek je dokonalý.

Někdo používá k odstranění dálniční známky i klasickou žiletku, ale tu asi bude mít doma jen málokdo. Práce s ní není ale tak snadná jako se škrabkou, protože žiletka se prohýbá a také může dojít ke zranění. Čtěte také: Jak odstranit škrábance ze skla? Je to docela snadné.

Na lepidlo platí benzin

Jako osvědčený pomocník pro odstranění lepidla po dálniční známce se hodí technický, případně klasický benzin. Práci vám ulehčí také syntetický líh, který navíc při ukápnutí nepoškodí palubní desku. Ne vždy je ale výsledek dokonalý a občas nějaká nečistota na skle zůstane. Za velké opatrnosti můžete využít také ředidlo nebo aceton.

Olej zmůže jen půl práce

Velmi dobře se při této činnosti osvědčil také kuchyňský olej a starý dobrý lihový ocet. Zatímco po druhém jmenovaném bude sklo na novou známku připraveno, po použití oleje budete muset sklo ještě odmastit.

Překvapení ve spreji

Další vychytávkou na odstranění zbytků lepidla je použití spreje na odstraňování hmyzu ze skla. Tento přípravek okno nejen dobře vyčistí, ale navíc je díky odmašťovací schopnosti povrch připraven pro nalepení nové známky. Naopak při odstraňování lepidla ze skla zapomeňte na obyčejnou vodu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod