Ledový chladič na lahve bude ozdobou každého slavnostního stolu

 Ostatní 
02. ledna 2020 14:18 / Šárka Sokolská
  1
📷
6 fotografií v galerii
Ohromte hosty ledovým chladičem na láhev Pinterest
Čekáte hosty? Co je tak překvapit netradičním chladicím boxem na sekt nebo šampaňské. Na jeho výrobu vám stačí obyčejná voda.

K nejrůznějším oslavám neodmyslitelně patří i sekt nebo šampaňské. Nejlepší je tento nápoj samozřejmě vychlazený, a to se bez chladicí nádoby často neobejde. Máme pro vás tip na výrobu netradiční chladicí nádoby, která může být i ozdobou slavnostního stolu.

Ledová ozdoba

Výroba tohoto chladiče je hrozně jednoduchá, přitom velice efektní. Uvidíte, že to zvládne naprosto každý.

Potřebujete

  • dvě plastové nádoby, do nichž se vejde láhev
  • kamínky
  • lepicí pásku
  • různé větvičky a přírodniny
  • zahradnické nůžky
  • vodu

Mrazuvzrodrné nádoby

Plastové nádoby by měly být různě velké, aby se daly vsunout do sebe. Do menší z nich by se navíc měla vejít láhev s alkoholem, který budete podávat. Venku si nasbírejte různé přírodniny, které máte rádi. Větvičky jehličnanů, šípky, malé šišky, bobulky, ale klidně také plátky ovoce či živé květy. Na dno větší nádoby dejte pár větviček, vsuňte do ní menší nádobu. Tu naplňte kamínky, abyste ji zatížili.

Nechejte pracovat mrazák

Prostor mezi nimi vyložte dekoracemi, které v případě potřeby zkraťte nůžkami. Zbylý prostor zalijte vodou, horní okraje zajistěte lepicímí páskami, aby se nádoby neposunuly, a dejte ztuhnout do mrazáku. Jakmile je led hotový, nádobu vyndejte a pod studenou vodou je oddělte od ledu. A chladič na láhve je na světě. Na stole jej ještě podložte miskou, aby měla tající voda kudy téct.

Tip na obměnu

Pokud nemáte dostatečně odolné nádoby, můžete použít misku a do ní vložit obyčejnou plechovku od zeleniny či luštěnin. Vnitřek menší nádoby opět zatižte kamínky, aby jej voda nenazvedávala. Třešinkou na celé dekoraci může být ještě vlastnoručně vyrobený  svícen z živých květů, o němž jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve