Trendem letošních Vánoc budou tři barvy a návrat k přírodě

 Ostatní 
27. listopadu 2020 09:18 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vánoční trendy se každoročně mění Pixabay
Trendy se netýkají jen módy, ale také vánočních dekorací. Novinky v této oblasti byly prezentovány na nejrůznějších veletrzích po celém světě. A co tedy letos pofrčí?

Vánoční trendy lidé rádi sledují a často se jim také do určité míry přizpůsobují. Určitě na ně ale reagují obchodníci, a tak někdy jsou regály plné vánočních ozdob v červené, jindy ve zlaté, stříbrné či jiné barvě. Letos mají designeři jasno - letos bude v kurzu hned několik barevných směrů. Jde hlavně o bílou, růžovou a modrou barvu.

Vánoce v bílé barvě

Pokud se rozhodnete pro bílou barvu, radí výrobci vánočních ozdob kombinovat je s pastelovými tóny. Velmi dobře působí bílá barva s pistáciovým či mátovým odstínem zelené, ale jedinečná je také kombinace s ledově modrou barvou. Ledový nádech můžete mít nejen na ozdobách, ale také na věncích či řetězech.

Návrat k přírodě

Návrat k přírodě je módní v mnoha ohledech a in bude také v souvislosti se zdobením vánočního stromku. Pokud tedy zvolíte přírodní materiály či doma vytvořené výrobky, rozhodně nešlápnete vedle. Vyrobené ozdoby, vlastní adventní věnec, cukroví i živý vánoční strom - to jsou znaky, které připomenou tradiční staročeské Vánoce. Na výrobu nejrůznějších ozdob či věnců se hodí použít větvičky, šišky, usušené květy, koření, sušené ovoce, ořechy, listy atd. O tom, jak si doma vyrobit voňavou vánoční dekoraci, jsme psali zde.

Vánoce v růžové barvě

Komu se zdá být bílá barva příliš fádní, může zvolit vánoční výzdobu v růžové barvě. Dovoleny jsou prakticky veškeré odstíny této barvy, největším hitem je však starorůžová. Pokud ji zkombinujete například s modrou, která je rovněž letos in, bude výsledek dokonalý. Růžová barva se postará o něžnou a romantickou atmosféru, ale dejte si pozor, ať to nepřeženete a celek pak nepůsobí přeslazeně.

Vánoce v modré barvě

Poslední barvou, která je pro letošní Vánoce hitem, je tmavě modrá, která připomíná noční oblohu. Kromě toho, že tato barva dokáže zklidnit mysl, vnese také do vašeho bytu vánočně tajemnou atmosféru. Pokud tmavě modrou zkombinujete se stříbrnou či světle růžovou, bude výsledek perfektní.

Tradice je tradice

Pokud vám ale módní trendy nic neříkají, klidně si stromeček nazdobte ve své oblíbené barevné kombinaci, ať už jde o tradiční červenou, zlatou, modrou či stříbrnou barvu. Důležité je, aby se vám váš stromek líbil a hlavně, aby u vás doma panovala dobrá nálada. A to nejen o Vánocích.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve