Ovesné vločky mají široké využití. Odstraní pach, vyčistí ruce a poslouží i dětem

 Ostatní 
17. ledna 2021 08:24 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ovesné vločky se vyplatí mít doma Depositphotos
Ovesné vločky zdaleka nemusejí sloužit jen k přípravě zdravé snídaně. Možná budete překvapeni, k čemu všemu vám v domácnosti poslouží.

Oves patří mezi nejzdravější obiloviny. Tato zrna jsou bohatým zdrojem důležitých vitaminů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Zařadit je do svého jídelníčku se proto rozhodně vyplatí. Ovesné vločky však najdou v domácnosti i jiné využití. Jakmile zjistíte, jak široké využití ovesné vločky mají, začnete je kupovat ve velkém.

Plastelína pro děti

Pokud si vaše děti rády hrají s plastelínou, vyrobte jim domácí z ovesných vloček. Co budete potřebovat:

  • půl šálku mouky
  • půl šálku vody
  • šálek ovesných vloček
  • několik kapek potravinářského barviva

Smíchejte dohromady mouku, vodu  rozemleté ovesné vločky. Pokud chcete mít plastelínu barevnou, přidejte ke směsi i pár kapek potravinářského barviva. A plastelína je na světě. Když ji vaše ratolesti omylem ochutnají, nic se nestane.

Zatočí se zápachem

Je jedno, zda se nepříjemný odér line z vaší lednice nebo z odpadkového koše, s jakýmkoliv pachem si ovesné vločky hravě poradí. Stačí nasypat hrst vloček do misky nebo na talířek a vložit do ledničky nebo do skříňky ukrývající odpadkový koš. Vločky dokáží pach spolehlivě pohltit.

Odmastí ruce

Jakmile si muži zamastí v dílně nebo v garáži ruce od různých olejů, dá pak práci všechnu tu mastnotu dostat z kůže pryč. Vyzkoušejte trik s ovesnými vločkami. Rozemelte je a smíchejte je s mlékem tak, aby vám vznikla kašovitá hmota. Když si kaší ruce umyjete, ruce hned prokouknou a navíc kůže bude příjemně vláčná.

Suchý šampon

Suché šampony jsou praktickým pomocníkem, když zrovna nemáte čas si umýt hlavu, ale nechce se vám jít mezi lidi s mastnou hřívou. Suchý šampon si můžete vyrobit i sami doma, třeba právě z ovesných vloček. Rozmixujte jeden šálek ovesných vloček a přimíchejte jedlou sodu. Nasypejte si trošku směsi do vlasů, nechejte asi dvě minuty působit, pak se předkloňte a prášek vytřepejte či vykartáčujte hřebenem. Suchou směs si můžete udělat do zásoby, skladujte ji v dobře těsnicí nádobě a hlavně v suchu.

Ovesná koupel

Ovesná koupel vás perfektně uklidní po náročném dni. Do teplé vany si přidejte hrnek mléka, hrnek vloček a lžíci medu. Tato lázeň vám uvolní napjatou pokožku i svaly. Než z vany vylezete, nezapomeňte nalepené vločky z těla opláchnout sprchou. O tom, že existují i vločky jáhlové nebo rýžové, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47