Recept na vynikající domácí paštiku

 Ostatní 
30. ledna 2017 08:15 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Lahodná kuřecí paštika není žádný problém! internet
Vyzkoušejte náš recept a už nebudete chtít paštiku z obchodu ani vidět. Čtěte dál a dozvíte se, jak připravit jednoduše chutnou a levnou paštiku z kuřecích jater.

Potřebné suroviny

  • ½ kg kuřecích jater
  • 200 g másla
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek
  • Majoránka
  • Smetana
  • Různé koření a přísady dle chuti

Postup

Rozmrazená kuřecí játra nakrájíme na malé kousky a zbavíme případných blan. Nakrájíme cibuli a orestujeme na másle. Necháme rozvonět česnek a majoránku. Přidáme játra a restujeme zhruba 10 minut. Játra nesmí být uvnitř červená, ale nemají být ani příliš tmavá. Hotová játra dáme do nádoby vhodné k mixování tyčovým mixérem. Osolíme asi lžičkou soli dle chuti. Opepříme a přidáme zbylé máslo nakrájené na kusy. Až se máslo rozpustí, játra rozmixujeme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáváme smetanu. Pokud chceme přidat přísady, vmícháme je do hotové paštiky. Dokořeníme a dáváme do sklenic zchladnout.

Za 60 – 70 korun si připravíme 700 – 800 g vynikající domácí paštiky, která vám v lednici vydrží několik dní a stojí jen zlomek toho, co paštika kupovaná. Navíc neobsahuje žádná éčka a žádné zbytečné nezdravé přísady. Pokud byste měli vstupní suroviny od domácího chovatele, budete mít bio paštiku.

Dobrou chuť.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky