Jak otevřít zavařeninovou sklenici

 Ostatní 
21. prosince 2016 20:13 / Marie Popelková
  3
📷
1 fotografie v galerii
Dostali jste chuť na zavařenou potravinu? Budete muset absolvovat boj s víčkem Shutterstock
Znáte to…máte chuť na kyselou okurku nebo rybízovou marmeládu, ale víčko na sklenici drží jak přibité.

Existuje několik způsobů, jak se můžete poprat se zavařeninovou sklenici. Existuje několik způsobů, jak si práci s víčkem usnadnit.

1. Najděte něco, čím sklenici uchopíte. Použijte navlhčenou utěrku, nebo gumové rukavice (třeba ty, co používáte na nádobí). Jestli máte po ruce nějaké gumičky, můžete je navléct podél víčka sklenice, pomůže vám to s tažnou silou. Stejně jsou konstruovány gumové otvíráky na sklenice a na povolení nepoddajných sklenic jsou neocenitelné.
2. Položte dlaň na vršek víčka a zatlačte. Potom víčkem otočte.
3. Můžete to zkusit i jinak a pevně chytit víčko a veškerou sílu použít tlakem na sklenici.
4. Nepouštějte sklenici. Vyhnete se tak tomu, aby se obsah sklenice ocitl všude po stole, na zemi, či na vás.

Metoda čajové lžičky

1. Vezměte čajovou lžičku a zasuňte její konec pod hranu víčka.
2. Zatlačte na lžičku tak, aby byla oblou částí proti sklenici. Těsnění by mělo povolit a můžete slyšet lupnutí.

Metoda příborového nože

1. Vsuňte konec nože mezi sklenici a víčko.
2. Zatlačte na nůž jako na páku. Opakujte několikrát z více stran.

Metoda úderu

1. Podržte sklenici v úhlu 45° a udeřte okrajem víčka o pevnou plochu. Zkuste to třeba o kuchyňskou linku a udělejte to z více stran po obvodu víčka.
2. Pokud je toto z nějakého důvodu neproveditelné, zkuste nožem udeřit do okraje víčka.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum