Tipy, jak vypěstovat ty nejlepší papriky

 Zahrada 
01. července 2017 12:03 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Poradíme, jak docílit skvěle vypadajících a navíc chutných paprik internet
Když se rozhodnete pěstovat na svojí zeleninové zahrádce papriky, máte spoustu možností, ze kterých si můžete vybírat. Paprik existuje mnoho druhů, které se liší nejen velikostí, povrchem a chutí od sladkých až po ty extrémně pálivé.

Ať už se rozhodnete pro pěstování jakéhokoliv druhu paprik, určitě budete chtít udělat vše pro to, aby se vám urodily co nejlepší plody. Ne že by bylo pěstování paprik kdovíjak náročné. Několik užitečných tipů ale přijde vhod vždycky.

Půda je základ, ať už pěstujete cokoliv. Pokud v ní není dostatek živin, vaším rostlinám se dařit nebude. Proto předtím, než začnete papriky sadit, obohaťte půdu dostatečným množstvím kompostu. Jestli nemáte vlastní kompost, můžete si ho koupit v nejbližším zahradnictví.

Paprikám při růstu velmi prospívají vysoké teploty. Ideální je proto sadit papriky do skleníku. Pěstovat papriky venku je bezpečné, jakmile teplota v noci neklesá pod 16 °C. Když se rozhodnete pro venkovní variantu, ujistěte se, že papriky sadíte na místě, které je během celého dne zalité sluncem.

Když jsou papriky malé, roste na nich spousta květů. Všechny je odštípejte, aby rostlina mohla vložit veškerou svou energii do růstu. Odstranění květů rostlině nijak neublíží a když je dáte pryč, budete z toho později jen těžit.

Řiďte se těmito radami a budete se těšit z nejlepší paprikové úrody, jakou jste doposud měli!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve