Jakou toaletu vybrat pro kočku?

 Mazlíčci 
25. srpna 2017 12:18 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Výběru věnujte velkou pozornost Internet
Při pořizování kočky je potřeba myslet i na to, kde bude vykonávat potřebu! Na výběr je otevřená i uzavřená toaleta.

Majitelé koček se většinou poohlíží po otevřené nebo uzavřené toaletě. Důležitým faktorem je správná velikost. Toaleta by měla být tak velká, aby se v ní kočka mohla pohodlně otočit a hrabat. Více pozornosti věnujte výběru toalety pro starší a nemocné kočky. Příliš vysoký okraj by pro ně mohl znamenat nepřekonatelnou překážkou, která by mohla mít za následky loužičky vedle záchodku.

Po uzavřené toaletě sáhněte tehdy, pokud je kočka stydlivější nebo žijete v malé domácnosti, kde je o klid k vykonání potřeby občas nouze. Díky zakrytí obsahu toalety jsou kryté boxy vhodné do domácnosti, kde se pohybují děti. Další výhodou je omezení šíření zápachu i menší vynášení steliva. Cena za jeden box je v řádech sto korun. Kvalitnější krytá toaleta vyjde i na šest set korun.

Pokud sáhnete po otevřené toaletě pro kočky, pořiďte k ní i plastový rámeček.  Jeho účelem je totiž omezit vyhazování steliva mimo toaletu při hrabání a usnadnit kočce vstup do kočičí toalety přes její okraj. I přes toto opatření musíte počítat s tím, že kočka stelivo bude v určité míře vyhazovat na podlahu.

Kočičí záchod je potřeba jednou za čas vyměnit za nový. Otevřená toaleta se totiž vyrábí z obyčejného plastu, který neodolá dlouhodobému působení agresivní kočičí moči. Takzvaná vaničková toaleta vyjde zhruba na tři sta korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve