Dbejte o své tělo a staňte se odborníky na wellness

 Ostatní 
28. února 2018 12:54 / Marcela Plachá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Celosvětově přibývá znalých zákazníků, kteří se nechtějí nechat ošidit Pixabay
Závěr roku bývá pro mnohé z nás velmi stresující. Nashromážděného napětí se ale dá snadno zbavit třeba při wellness pobytu na horách. Relaxace ve vířivce, masáž, sauna a osvěžující občerstvení prospějí každému. Zkuste si z toho udělat svého pravidelného koníčka a buďte mistry na wellness!

Wellness a spa jsou stále populárnější. Stále více lidí má zájem o zlepšení svého zdraví i vzhledu. Zatímco movitější klienti wellness center se chtějí nechat hýčkat a rozmazlovat, jiní se soustředí spíše na své zdraví, tedy rehabilitaci a prevenci. Proto jsou jedním ze současných trendů procedury a služby, které podporují zdraví a kondici. Ideální je věnovat se wellness pravidelně.

Naučte se něco o svém těle

Pravidelné masáže již mnozí zařadili do běžného programu. Celosvětově jsou na přední příčce oblíbenosti jednoznačně masáže antistresové a uvolňující. Zejména muži pak oceňují i netradiční přísady a vůně, jakými jsou třeba pivní a švestková (slivovicová). Pokud nestíháte zajít na masáž, promasírujte se doma. Můžete masírovat sami sebe, své partnery či děti. Brzy zjistíte, že je to skvěle strávený čas! Později si třeba i pořídíte vířivku - psali jsme zde

Informovanost

Celosvětově přibývá znalých zákazníků, kteří se nechtějí nechat ošidit. Zajímají se o procedury, ale také o složení používaných preparátů. Jednoznačně se stále více preferuje přírodní kosmetika a ekologické provozy. Poptávka po přírodní a bio kosmetice roste velkým tempem a lidé se dožadují procedur, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Vzniká proto více zelených provozů s maximálním využitím obnovitelných zdrojů. Díky zvýšené konkurenci také přibývá klientů, kteří všechny nabídky pečlivě zvažují. Mívají proto zájem o miniprocedury a podle nich se pak rozhodnou, do kterých wellness pobytů budou investovat. Často rozhoduje přístup personálu, rodinné prostředí a již zmíněný individuální přístup s možností osobní konzultace. 

Stravování

Velká pozornost se věnuje stravě. Jídlo hraje při wellness zásadní roli. Před procedurami se doporučuje alespoň hodinu nejíst. Není dobré jít na relaxaci s nacpaným břichem, ale ani s příliš hladovým. Během procedur není potřeba nic jíst ani pít, maximálně trochu vlažné vody. Po ukončení se doporučuje dbát na doplnění minerálů, zejména draslíku. Vhodné je opět alespoň hodinu nejíst. Místo jídla se doporučuje popíjení vody, zeleninových šťáv a bylinkových čajů. Následně je dobré sníst kvalitní polévku. Vždy je nutné řídit se vlastními pocity a být ke svému tělu laskavý.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve