Hračky, které vyrobíte z obyčejné staré deky, bude váš pes milovat

 Mazlíčci 
27. února 2018 14:12 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Úžasné hračky pro své psy můžete vyrobit i sami Shutterstock
Máte doma staré deky, které už nepoužíváte a zvažujete, že se jich zbavíte? Než to skutečně uděláte, vzpomeňte si na svého psa a deky recyklujte. Z hraček, které totiž můžete pomocí starých přikrývek vytvořit, bude váš pes v sedmém nebi.

Jsou dva typy psů – ti na pamlsky a ti na hračky. Pokud máte doma typ, který se neobejde bez různých psích přetahovadel, aportů, pešků, má něco neustále v tlamě a nosí vám to k nohám, je to přesně ten typ, pro kterého dnes budeme vyrábět.

Co budete potřebovat

Připravte si staré deky, nůžky a… a to je vlastně všechno! Nic víc nepotřebujete. Pokud ale nemáte žádné deky, které již nechcete používat, zkuste probrat šatník, jestli v něm nestraší nějaká trika nebo mikiny, které jste na sobě už roky neměli, nebo takové, které používáte jen na práci, protože jsou ošoupané, seprané a děravé. I ty se mohou hodit.

Barevný cop

Nejjednodušší hračkou je přetahovací či aportovací cop, na který vám budou stačit tři pruhy deky. Pokud máte víc barevných dek, je to jedině dobře – hračka bude barevnější a veselejší. Tloušťku a délku copu zvolte dle sebe a velikosti psa. Pro malého psa stačí uplést kratší cop ze tří dvoucentimetrových pruhů, které z deky nastříháte. Na jedné straně je svažte k sobě, upleťte cop požadované délky a znovu pevně svažte. Chcete se dozvědět něco víc o bišonkovi? Přečtěte si náš článek!

Pro větší psy si připravte dvoucentimetrové pruhy zhruba z poloviny deky, aby byl cop tlustší a pevnější. Vytvořte si tři hromádky s různě barevnými pruhy a pak je jednoduše pleťte stejně, jako kdybyste měli pruhy pouze tři.

Přetahovací kruh

Buď jej upleťte stejně, jako cop a na konci svažte oba konce k sobě, nebo vyzkoušejte překládaný provaz. Opět zvolte počet pruhů dle velikosti a síly psa. Budete však potřebovat čtyři hromádky, které na jednom konci svažte. Pokud jste začátečníci, doporučujeme zvolit dvě barvy. Poté, co pruhy svážete, natáhněte je do znaménka plus – dva pruhy vodorovně a dva svisle.

Pro lepší pochopení se podívejte do naší galerie na návod. Pak už jen překládejte vždy spodní svislý pruh přes pravý vodorovný a horní svislý pruh přes levý vodorovný. Oba vodorovné pruhy poté provlékněte svislými a utáhněte. Stejně postupujte až do chvíle, kdy vám zbude zhruba 30 cm pruhů. Provlékněte je druhým koncem, čímž se vytvoří uzavřený kruh a buď ještě chvíli překládejte, nebo jen svažte.

Aportovací pešek

Pleťte jej stejně jako přetahovací kruh, ale použijte více pruhů, abyste docílili mnohem širšího výsledného provazu. Jakmile budete v pletení v pomysleném prostředku hračky, umístěte do ni klasický tenisák, přidržte a pokračujte v překládání. Pro lepší orientaci se podívejte do galerie. Rovněž však můžete hračku uplést z klasického copu, ale opět použijte více pruhů pro větší tloušťku, která se vám bude lépe házet, než dlouhý a tenký kus.

Přetahovadlo s míčkem

I zde si vystačíte s dvěma základními styly pletení psích hraček. Ať už vyberete jakoukoliv ze dvou možností, připravte si k nůžkám a dece ještě tenisák nebo jiný míček – tenisák je však nejvhodnější, protože hodně vydrží. Předem si do něj vyvrtejte na dvou protilehlých stranách širší díru. Upleťte polovinu provazu, doprostřed navlékněte tenisák a dopleťte hračku do konce. Na obou koncích svažte a můžete jít se psem testovat.

Žádná hračka není určena primárně k jednomu jedinému účelu, a zda se budete s pejskem o hračku přetahovat, nebo mu ji budete házet či necháte na kousání, už je jen na vás.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve