Nápady pro malé obýváky: Stačí pár triků a místnost bude působit prostorněji

 Dům 
21. ledna 2018 09:03 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Stačí pár triků a místnost bude působit prostorněji Internet
Pokud máte malý obývací pokoj, často asi přemýšlíte nad tím, jak nejlépe rozmístit nábytek, zajistit dostatek míst k sezení nebo dostat do místnosti co nejvíc světla. Zde je pár jednoduchých tipů, jak prostor opticky zvětšit bez nákladných renovací.

Přidat do místnosti zrcadlo je jeden z nejlepších způsobů, jak docílit toho, že malý prostor působí vzdušně a otevřeně. Zrcadla také odráží veškeré světlo, které v místnosti je, a tím ji dělají světlejší.

Lidé se často obávají, že by mohli malý obývací pokoj přehltit, kdyby si pořídili příliš velký nábytek. Na druhou stranu ale prostorná rohová pohovka, která zabírá téměř celou délku dvou stěn, může naopak působit útulně, a navíc získáte dostatek míst k sezení.

Stačí přelstít oči a hned vám místnost bude připadat větší

Zkuste při vybírání vzorů sáhnout po potisku s proužky nebo geometrickými vzory. Malé místnosti to dodá dojem struktury a uspořádanosti a zároveň zajistí iluzi délky a šířky navíc.

Jestli se chystáte přidat další úložný nebo odkládací prostor, zkuste využít skříňky bez nožek, které připevníte rovnou na stěnu. Takovéto „vznášející se“ kusy nábytku přesvědčí naše oči, že zabírají menší prostor, protože podlaha pod nimi zůstane volná. Pokud byste nechtěli plýtvat ani kouskem ušetřeného místa, můžete využít i prostor pod skříňkami a naskládat do něj třeba knihy.

Představivost se dá přelstít také tak, že dáme očím dostatek podnětů k tomu, aby neustále těkaly po místnosti z objektu na objekt. Jinými slovy řečeno, také v obývacím pokoji lze rozmístit různé drobné poklady nebo suvenýry z cest, které upoutají pozornost.

Nezapomeňte na květiny

Když obohatíme jakoukoli místnost rostlinami, rázem působí živěji. Nebojte se popustit uzdu fantazii, až budete nějaké vybírat do obývacího pokoje. Vyplatí se nikam je nepokládat, ale zavěsit je rovnou ze stropu. Tím pádem ušetříte cenný prostor na zemi.

Pokud jste starostliví pěstitelé jakýchkoliv rostlin, víte, že žloutnoucí listy jsou jedním z prvních příznaků, že je s rostlinou něco v nepořádku. Důvodů ke žloutnutí listů může být hned několik. Jak pomoci pokojovým rostlinám, kterým zežloutly listy, se dozvíte v našem článku zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008