Na co se jako podnájemníci zaměřit při výběru nového bytu?

 Dům 
28. srpna 2019 15:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Využijte prohlídku bytu k objevení všech podstatných věcí Depositphotos
Je snadné se při hledání bytu zaměřit na zřejmé věci, jako je plocha a úložný prostor. Existuje ale také spousta ne tak jasných věcí, které je také třeba promyslet v rámci procesu stěhování. Jestli patříte mezi chytré podnájemníky, měli byste se při výběru zaměřit na následující.

Prohlídka bytu je vaše příležitost k tomu, abyste objevili všechny plusy a mínusy bytu, který máte vyhlédnutý. Nepromarněte tuto příležitost a zaměřte se na věci, které mohou výrazně ovlivnit vaši kvalitu života a váš životní styl.

Telefonní signál

Pokud v potenciálním novém domově nechytíte telefonní signál, bude to pro vás po přestěhování představovat velký problém. Řešení je jednoduché. Při prohlídce se zaměřte na to, jestli máte na telefonu dobrý signál. Klidně si můžete i nenápadně odskočit a někomu zavolat, abyste si funkčnost skutečně ověřili. 

Sousedé

Pozorujte své možné budoucí sousedy ve stejné budově i v domcích přes ulici. Zaměřte se na hluk, jak se v budově udržuje pořádek ve společných prostorách a jaká atmosféra je v sousedství navečer. 

Tlak vody

Zatímco si procházíte byt, vyzkoušejte kohoutky v kuchyňském dřezu, ve sprše i ve vaně. Slabý tlak vody by vám v budoucnu působil problémy, které byste museli časem vyřešit. 

Okolní zvuky

Speciálně pro ty, kdo mají lehké spaní, je klíčové projít se kolem budovy a zjistit, jestli v okolí neuslyšíte nějaké nepříjemné hlasité zvuky. Podnájemníci na to často zapomínají a první noc v novém bytě jsou nepříjemně překvapení, když je ze spaní budí projíždějící vlaky.

Komunita

Pokud je pro vás důležité udělat si ve vašem novém sousedství přátele a známé, zkuste pátrat po známkách existující komunity, jako jsou například společné prostory pro letní grilování nebo alespoň lavička, na které si můžete společně vypít kávu nebo studené pivo v létě. Bydlení v podnájmu vůbec nemusí být tak špatné, jak se říká.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008