Zahřejí vás víc kožené nebo pletené rukavice?

 Ostatní 
25. ledna 2018 08:21 / Jan Novák
  2
📷
4 fotografie v galerii
Oba druhy přes zimu spolehlivě využijete Shutterstock
Rukavice si pořizujeme hlavně proto, aby v zimě uchovaly naše ruce v teple. Pokud zvažujete, zda je lepší koupit si kožené nebo pletené rukavice, odpověď vás možná překvapí. Pořiďte si oboje!

Rukavice se kromě své ochranné funkce staly dávno i výrazným prvkem našeho outfitu. Pokud chcete vypadat elegantně a seriózně, doplňte kabát hladkými černými rukavicemi z kůže. Jestliže ale kabát chcete shodit na ležérní, vezměte si k němu pletené palčáky.

Kožené rukavice jsou dražší, ale déle vydrží

Za rukavice z kvalitní kůže z peněženky vytáhnete více peněz. Na druhou stranu vám ale budou sloužit déle. Levnější koženkové rukavice vás tolik nezahřejí a některé po prvních mrazících navíc popraskají.

Proti mrazu vás spolehlivě ochrání lyžařské rukavice, ale ty je opravdu vhodné vytáhnout jen tehdy, stojíte-li pod sjezdovkou či na začátku běžecké stopy. A když jsme u těch běžek, víte, jak správně lyže namazat? Pro obzvláště chladné dny je ideální mít v záloze kožené či pletené rukavice s kožíškem.

Na velikosti záleží

Mějte na paměti, že vaše ruce vypadají pěkně jen v rukavicích, které vám dokonale padnou. Správnou velikost zjistíte změřením obvodu ruky kolem vyklenutých záprstních kloubů pomocí krejčovského metru.

Někteří výrobci používají označování velikostí ve francouzských coulech, případně anglických palcích. Tabulky velikostí se ale mohou u jednotlivých výrobců lišit, proto mějte v obchodě vždy připraven obvod své ruky v centimetrech, prodavačka vám ráda poradí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47