Jak efektivně odstranit námrazu z okna auta? Poradíme vám

 Ostatní 
19. února 2018 07:07 / Jan Novák
  0
📷
3 fotografie v galerii
Na ranní mráz funguje fólie, karton, chemie nebo škrabka Internet
Známe to všichni dobře. Večer necháte stát auto před domem či na parkovišti a ráno najdeme okna pokrytá námrazou. Jak si s ní poradit? Horkou vodu raději nezkoušejte.

Čelní sklo ochrání fólie proti námraze

Pokud si chcete ušetřit dřívější ranní vstávání, vsaďte na prevenci. Jako ideální se jeví, pokud alespoň na čelní sklo svého vozu dáte fólii proti námraze, kterou zachytíte dveřmi a stěrači. Na trhu je jich spousta a odvedou vám kvalitní službu. Použít můžete i karton nebo deku.

Pokud nemáte garáž a nepořídili jste si ani žádný ochranný prostředek na vaše vozidlo, nezbyde vám nic jiného, než vytáhnout pořádnou škrabku. Použít můžete třeba tu se zatepleným nepromokavým rukávem. Nezmrznou vám prsty a ani si nezašpiníte ruce.

Mosazná škrabka se osvědčila

Mnohým motoristům se osvědčila mosazná škrabka, která uspěla i v testech autoklubů. V plastovém držadle je umístěný tenký proužek mosazi. Jen je potřeba dát pozor, aby na ní častým používáním nevznikly zuby, které poškodí těsnění skel nebo lak karoserie.

Někteří automobilisté polévají zamrzlé okno horkou vodou. Mnozí na tento způsob boje s námrazou nedají dopustit. Přitom skýtá velká rizika. Především hrozí, že sklo teplotní výkyv nevydrží a praskne. Stává se tak hlavně v místech, která jsou třeba poškozena od kamínku. Někdy navíc voda na skle zamrzne a vytvoří ještě silnější vrstvu ledu.

Kde nestačí ruce, pomůže chemie

Pokud nepomůže škrabka, je třeba hledat pomoc u chemie. Různé speciální spreje koupíte v prodejnách potřeb pro auta i na benzinkách. Díky spreji led povolí a dá se lehce odstranit.

Spíše okrajovým řešením je fén, který si můžete půjčit od své partnerky. Je ale potřeba mít po ruce zásuvku. Jak správně rozmrazit auto před jízdou jsme psali také zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47