Provoňte si domov přírodními jarními aromaty

 Dům 
25. dubna 2018 12:10 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak zařídit, aby to na jaře doma vonělo stejně jako venku Shutterstock
Pokud toužíte po tom, aby váš domov voněl jako louka jarních květin, nevystačíte si s umělými, chemickými spreji. Abyste získali přírodní vůni jarního vánku, budete si danou směs muset namíchat sami. Ať už hledáte něco květinového nebo ovocného, zde je několik tipů, jak postupovat.

Univerzální vůně citronu

Osvěžující vůně citronů se hodí do každé sezony. Obzvláště ale sedí ke svěžímu začátku jara, kdy se veškerá příroda probouzí k životu. Pokud máte vůni citrusů rádi, můžete si jednoduše vyrobit vlastní vonnou svíčku.

Stačí z citronů vyškrábnout dužinu a dovnitř nalít rozměklý včelí vosk. Nezapomeňte přidat také knot. Po zapálení bude svíčka jemně vonět po medu a citronu. Pokud byste chtěli vůni ještě zvýraznit, můžete do rozměklého vosku přidat pár kapek esenciálního oleje.

Rychle a snadno

Jedno z nejrychlejších řešení, jak osvěžit vzduch v místnosti, je jednoduše vložit do nádoby s rozprašovačem různé přirozeně voňavé rostliny. Zkombinovat můžete například šalvěj, rozmarýn nebo citron, ale také jakékoliv další výrazně voňavé sezonní květiny, jako je třeba šeřík nebo fialky. Až budete mít chuť na trochu přírodní vůně, stačí vodu jen rozprášit po místnosti.

Krásná vůně šeříků

Pokud existuje nějaká vůně, kterou si všichni spojí s jarním počasím, jsou to šeříky. Samozřejmě, že si můžeme jejich aroma přinést domů, když si jich pár natrháme a dáme je do vázy. V této podobě ale nevydrží příliš dlouho. Naštěstí existuje způsob, jak se z jejich vůně radovat déle. Návod je snadný.

Do poloviny uzavíratelné skleněné nádoby nasypeme natrhané květy šeříku a potom je zalejeme slunečnicovým olejem. Směs necháme alespoň dva týdny odležet a pak květy přecedíme. Nejen že nám olej domov provoní, ale také ho můžeme použít k výrobě celé řady kosmetických produktů. Domov si můžete provonět i jakýmikoliv jinými květinami. Zde je několik tipů, jak svázat jarní kytici.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?