Designové triky, které lze dělat se zrcadly. Jak senzačně ošálíte mysl?

 Dům 
21. května 2018 14:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Využijte doma maximální potenciál zrcadel Internet
Pomocí zrcadel můžeme v místnosti vytvořit různé optické klamy podle toho, jakého dojmu chceme dosáhnout. Zrcadla jsou skvělá, pokud chceme přesvědčit mysl, že věci vypadají trochu jinak, než jaké ve skutečnosti jsou. Jestli si myslíte, že víte o všech designových tricích, které se dají se zrcadly provést, čtěte a přesvědčte se o opaku.

Větší je lepší

Tento trik nejspíš patří k těm nejznámějším. Když do místnosti přidáme zrcadlo, bude rázem vypadat větší. Pokud máte v bytě místnosti, které působí stísněně nebo úzce jako například předsíně, chodby nebo schodiště, pověste do nich zrcadlo a prostor se okamžitě opticky zvětší.

Další způsob, jak ošálit mysl

Pokud vzor, který pokrývá všechny stěny, přerušíme lesklým povrchem, vznikne další vizuální trik. Zamaskované vzorem, které jej obklopuje, zrcadlo vytvoří iluzi, že se za ním nachází další místnost. Vaši hosté budou zmatení a budou se snažit do ní nahlédnout. Tento trik dodá celé místnosti na zajímavosti.

Falešná okna

Jestli máte tmavou místnost, do které je přístup přírodního světla omezený, vytvořte falešná okna pomocí zrcadel. Když pověsíte dvě zrcadla vedle sebe a další dvě pod ně, vznikne iluze okna v rámu. Pokud je to možné, umístěte zrcadla na místo, kde budou nejlépe odrážet světlo z oken, abyste výsledný efekt ještě znásobili.

Tajné dveře

Neotřele se dají zamaskovat dveře a další nábytek tak, že jejich povrch uděláme lesklý. Když například na dveře přímo umístíme zrcadlo, které téměř zakrývá jejich celou plochu, vůbec nepůjdou rozeznat. Hodí se to například v případě, že chcete mít v pokoji víc útulno nebo jednoduše pro zrcadlo nemáme jinde místo.

Náhrada za umění

Kvalitní umění se může značně prodražit, obzvláště pokud chceme dílo velkých rozměrů. Pořídit si velké zrcadlo s hezkým rámem je mnohem levnější. Protože zrcadla všechno odrážejí, je lepší okolní dekorace udržet na minimu, aby prostor nepůsobil přeplácaně. Jestli máte problém se zamlžováním zrcadel, zkuste tento návod.

Témata: zrcadlo, zrcadla, design, triky
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008