Špagety 3x jinak

Boloňské špagety jsou jedním z tradičních pokrmů italské kuchyně a velmi oblíbené jsou i v ostatních zemích.
 Ostatní 
02. února 2015 08:55 / Wikimedia Commons/Dan Brian Gerona
  0   0
Dostali jste chuť na špagety a přemýšlíte nad způsobem jejich přípravy? Pak pro vás máme 3 různé recepty, které vám přemýšlení usnadní.

Rychlé boloňské špagety

500g špaget, 2 lžíce cukru, 1 konzerva konzervovaných rajčat, 2 lžičky koření na špagety, 1 špetka soli, 6 stroužků česneku, 1ks větší cibule, 10 lístků oregana, 500g vepřové mleté maso, 3 lžičky mleté sladké papriky, špetka mletého černého pepře, 3 lžíce olivového oleje

Na pánvi si rozehřejete olivový olej a zpěníte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáte nasekaný česnek a minutku restujete.

K zelenině přidáte mleté maso a restujete tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíte, opepříte a přidáte nasekané oregano. Zalijete rajčaty v plechovce, dochutíte cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžete podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.

Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujete vodou! Jen scedíte, zakápnete olejem a promícháte.

Hotovou boloňskou omáčku promícháte s uvařenými špagetami, dáte na talíř, posypete nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíte lístky oregana a jemně zakápnete olivovým olejem.

Zapečené špagety se sýrem

400g špaget, 2 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce jemného kečupu, 200g šunky, 150g sýra eidam, 1/2 lžičky sladké papriky, 100g másla, sůl, 2 sterilované okurky

Špagety vsypete do osolené vařící vody, uvaříte, scedíte a necháte okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahnete na rozehřátém oleji, posypete paprikou, přidáte kečup, zamícháte a prohřejete. Špagety rozestřete do zapékací mísy nebo do pekáčku vymazaného polovinou dávky másla. Na povrch dáte připravenou šunku, posypete strouhaným sýrem a pokapete zbylým máslem. Při podávání ozdobíte na talířích kolečky okurek nebo na dílky nakrájenými rajčaty.

Smažené špagety

400g špaget, 
sůl, 
3 stroužky česneku, 
120g parmazánu, 
3 vejce, 
1 žloutek, 
lžíce nasekané petrželky, 
mletý černý pepř, 
olivový olej na smažení, 
lístky bazalky na ozdobu

Špagety uvaříte ve vroucí osolené vodě na skus. Poté je scedíte, propláchnete studenou vodou, necháte okapat a nastříháte na kousky dlouhé asi 10 cm.

Česnek oloupete a prolisujete. Parmazán nastrouháte na jemno. Do mísy rozklepnete vejce, přidáte žloutek, parmazán, česnek a nasekanou petrželku. Vše promícháte, osolíte, opepříte a vmícháte do špaget.

Na pánvi rozpálíte olej, ze špaget vytvoříte menší hromádky a po obou stranách je opečeme dozlatova. Vyjmete je, položíte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk, a rozdělíte je do misek. Ozdobíte je lístky bazalky a podáváte.
◼ redakce hobby / inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Chystáte se do Chorvatska? Nezapomeňte navštívit perlu Istrijského poloostrova

Věda & Vesmír

Vědci varují: Indii čekají koncem století velké existenční problémy

Bydlení

Pozor na nejčastější chyby při grilování. Chuť jídla ovlivní i malé drobnosti

خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn
Zavřít reklamu