Věříte v sílu léčivých kamenů? Poradíme vám, jak je doma správně rozmístit

 Dům 
13. září 2018 14:02 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Vyzdobte si dům léčivými kameny Depositphotos
Mnoho lidí věří v léčivou sílu kamenů. Minerály, drahokamy či polodrahokamy ale mají podle čínského umění Feng Shui nejen sílu léčit choroby, ale hodí se i do domovů či kanceláří. Některé druhy vám prý pomohou ke klidnému spánku, další ve vás probudí kreativní myšlení, jiné kameny se zase hodí do dětských pokojů.

Léčivé kameny a jejich sílu využívali už naši předkové. Věřili, že dokáží pomoci s řadou nemocí a také že mají sílu přinést člověku štěstí a pozitivní energii. I proto nacházejí kameny své místo i jako dekorace do bytu. Každý druh kamene má prý jinou moc, proto se také hodí do jiného typu místnosti.

Ložnice

Podle učení Feng Shui je ložnice doslova mistrovská místnost. Má nejsilnější vliv na zdraví a partnerský život. Hodí se sem kameny harmonizující partnerské vztahy. Staří Číňané věřili, že mnohé kameny mají dokonce dar přivábit nového partnera. Do ložnice ale také patří kameny podporující kvalitní spánek a navozující pocit bezpečí. Výběr je opravdu široký:

Ametyst - zklidňuje, podporuje relaxaci, meditaci a hluboký spánek. Odstraňuje zátěže z minulosti, očišťuje od traumat. Napomáhá duchovnímu naladění.

Jaspis červený - je silně energetizující, harmonizující, ochranný a uzemňující. Jaspis dodává akutně potřebnou sílu a elán do života. Zároveň zklidňuje, zbavuje stresu a tlumí konflikty. Podporuje sexualitu.

Citrín - přitahuje hojnost a prosperitu. Zahřívá a dodává energii, pohlcuje nečistoty z okolí. Zlepšuje náladu a dodává sebedůvěru.  

Křišťál - poskytuje silnou ochranu, očišťuje a harmonizuje lidské tělo. Shodně tak funguje i v prostoru. Odvrací negativní energie všeho druhu. Projasňuje mezilidské vztahy a odhaluje v nich skutečnou pravdu.

Celestín - narovnává mezilidské a partnerské vztahy. Přináší harmonii, neutralizuje stres. Pomáhá soustředění.

Angelit - narovnává mezilidské a partnerské vztahy. Chrání prostor, v němž se vyskytuje. Přináší harmonii, neutralizuje stres. Pomáhá soustředění.

Chalcedon - kámen partnerské komunikace, kreativity a harmonie. Neutralizuje vše škodlivé v okolí. Uklidňuje mysl i tělo. Přináší do života radost a optimismus. Přitahuje hojnost a dostatek.

Dětský pokoj

I do dětského pokoje si můžete dát léčivé kameny. Volte takové, které podporují zejména vyvážený růst dětí, jejich citovou a emoční stabilitu, kvalitní spánek, pocit bezpečí a podobně. Jde například o tyto kameny:

Kalcit modrý - jde o čistič prostoru a zesilovač energie. Podporuje kreativitu. Tiší bolest a zklidňuje tělo i mysl. Pomáhá růstu dětí a dospívajících. Kalcit je vyhlášený minerál pro výživu kloubů a kostí.

Růženín - jde o oblíbený kámen dětí. Růženín je silně uklidňující. Hojí stará traumata, zklamání i šrámy po rozchodech. Přitahuje "opravdovou lásku". Dodává sebedůvěru. Prohlubuje důvěru v mezilidských vztazích. Odráží negativní energie.

Obsidián - je to kámen silné ochrany a svobody. Očišťuje od všeho negativního, uzemňuje, odstraňuje obavy, strachy a bloky. Ukazuje pravdu se všemi souvislostmi. Má silnou ochrannou moc a podle Feng Shui odklání vše negativní z okolí.

Achát - kámen rovnováhy jin a jang. Dává do souladu tělo, city a rozum. Podporuje soustředění. Dodává odvahu. Pomáhá se vyrovnat s negativními pocity, zbavuje stresu a zklidňuje.

Lepidolit - kámen budoucnosti a nezávislosti. Silný čisticí prostředek. Pohlcuje toxické látky a záření z výpočetní techniky, blokuje patogenní zóny. Tlumí stres, napětí a deprese. Bystří intelekt. 

Chodba

Pokud hledáte kameny, které se hodí například do chodby, poohlédněte se po takových, které vás ochrání před okolím. Jde například o tyto kameny:

Fluorit - silně ochranný kámen. Odvádí vše negativní. Pročišťuje a detoxikuje prostor i tělo. Zabraňuje nátlaku ostatních a chrání před manipulací. Ukazuje pravdu.

Chromdiopsid - je ve Feng Shui vyhlášen svou schopností přitahovat hojnost a prosperitu, stejně jako smaragd. Chromdiopsid je velmi pozitivní kámen podporující naše vize a zároveň dokáže varovat majitele před chybou nebo ohrožením.

Lazurit - je silný ochranný kámen. Přináší hojnost. Rozvíjí duševní schopnosti. Umožňuje sebepoznání a sebevyjádření. Přetrhává pouta citových závislostí.

Labradorit - uplatňuje se zejména jak ochranný kámen odklánějící negativní vysílání z okolí. Hojí rány z předešlých vztahů. Zbavuje iluzí. Pomáhá vidět pravdu a vnímat vlastní intuici. Podporuje tvorbu.

Koupelna podle Feng Shui

Podle Feng Shui si můžete zařídit prakticky jakoukoliv místnost v bytě. Číňané věří, že díky určitým zásadám se vám pak bude žít lépe. O tom, jak si podle Feng Shui například zařídit koupelnu, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?