Věci, které zbytečně snižují eleganci vašeho domova

 Dům 
13. října 2018 14:03 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ustlat postel zvládnete během chvilky  Shutterstock
Protože nikdo z nás nežije na stránkách časopisu o bydlení, žádný domov nevypadá dokonale. Všichni máme určité aspekty domovní dekorace, které nám jdou skvěle od ruky, ale také naopak jiné, které nám dělají problémy.

Zde je několik drobných, ale přesto podstatných věcí, které mohou snižovat eleganci našeho domova. Můžete si s nimi jednoduše poradit.

Rozestlaná postel

Není možné, aby zmačkané peřiny vypadaly elegantně. Úhledně ustlaná postel dá okamžitě dohromady vzhled celé ložnice a místnost bude rázem působit upraveněji. Pokuste se stlaní postele zařadit mezi ranní rituály, na který nebudete nikdy zapomínat.

Špinavá okna

S veškerou špínou, která se na okna dostane zvenčí, a prachem a šmouhami, kterými okno znečistíme zevnitř, může okno rychle začít vypadat matně, čímž se nevýrazným stane i zbytek interiéru. Pravidelné umývání oken je rychlá a snadná metoda k tomu, aby naše pokoje vypadaly jasně, svěže a čistě.

Nevhodné osvětlení

Příliš jasné světlo nedělá dobře očím ani nedovoluje žádnou flexibilitu. Naopak při nedostatku světla nebude pokoj působit vřele a útulně. Dobrou zprávou je, že problémy s osvětlením se dají snadno napravit, když si pořídíme lampičky, které ideálně mají i možnost případného tlumení.

Nezakryté kabely

Vystavené kabely jsou součást našich každodenních životů, ať chceme nebo ne. Nevýhodou ale je, že nikdy nevypadají dobře. Naštěstí existují chytré triky, jak je schovat. Zde je několik tipů, jak se s tímto problémem rychle vypořádat. Postačí vám věci, které s velkou pravděpodobností máte doma.

Špatně pověšené dekorace

Umění přikrášlí jakýkoliv prostor. Pokud je ale pověšené příliš vysoko nebo nízko, celý výsledný dojem bude zkažený. Vhodné je řídit se pravidlem, že obrazy bychom měli věšet do výšky alespoň metr a půl nad zemí. Toto pravidlo se většinou používá i v muzeích a galeriích, takže budete mít jistotu, že neuděláte chybu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve