Ukliďte žehlící prkno tak, aby nepřekáželo. Řešení a varianty nejen do malých bytů

 Dům 
13. ledna 2019 17:11 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Žehlicí prkno musí být po ruce, ale nemělo by zavazet Internet
Práci kolem údržby prádla nám usnadňuje hodně věcí, nepostradatelným pomocníkem je například žehlicí prkno. Díky němu prádlo vyžehlíte daleko pohodlněji než třeba na stole. Mělo by být vždy po ruce, ale na druhou stranu by nemělo v bytě překážet. Variant, jak toho docílit, existuje hned několik.

Někdo schovává žehlicí prkno někam za skříň, ale toto řešení moc estetické není. Je lepší prkno "přiznat" a udělat z něj v podstatě dekoraci. Stačí být trochu kreativní.

V prvé řadě se zaměřte na látku, která pokrývá žehlicí plochu prkna. Pokud už má nejlepší roky za sebou, překryjte prkno znovu novou látkou podle vašeho výběru. Prkno bude hned vypadat lépe.

Pověste prkno na zeď

Pokud máte dostatek prostoru, můžete prkno pověsit na háčky prakticky kamkoliv na zeď. Když bude potaženo látkou, která bude ladit se zbytkem interiéru, hezky do místnosti prkno zapadne a bude v podstatě plnit i dekorativní funkci. Navíc z háčků prkno snadno sundáte, takže je toto řešení maximálně praktické.

Polička na žehličku

Pokud budete chtít systém ještě vylepšit, může žehlicí prkno viset na háčcích, které budou součástí malé police. Na tu pak lze dát třeba žehličku, takže pomocníky k žehlení prádla budete mít pěkně pohromadě.

Řešení do malých bytů

Pokud žijete v garsonce nebo malém bytě, kde bojujete s každým centimetrem prostoru, využijte k uskladnění žehlicího prkna dveře. Možnosti jsou hned dvě. Buď prkno pověsíte rovnou na křídlo dveří, nebo využijte hluchého prostoru za dveřmi a pověste prkno na zeď do těchto míst.

Štěrbina vedle pračky

Dalším místem, kam se dá žehlicí prkno dát tak, aby bylo po ruce a přitom nezavazelo, je i štěrbina, která odděluje zeď od boku pračky. Pračku nelze přirazit až ke zdi, protože při praní potřebuje mít kolem sebe prostor. Tento úzký prostor lze skvěle využít pro uskladnění prkna.

Prkno v šuplíku

Výbornou vychytávkou je také skládací prkno v šuplíku. Někdo si tento systém nechá instalovat do kuchyňské linky, někdo do skříně v koupelně. Sice si za moderní systém připlatíte nějakou tu korunu navíc, ale jde o velmi elegantní řešení. Když zrovna nežehlíte, není po prkně ani památky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve