Zbavte svůj byt toxinů, díky správným pokojovým květinám

 Dům 
20. února 2019 11:16 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pokojové rostliny dokáží interiér nejenom zútulnit, ale také vyčistit  Shutterstock
Špatně se vám spí, bolí vás často hlava nebo se vám najednou objevila alergie? Důvodem bývají toxiny, které nás obklopují prakticky v celém bytě. Způsob, jak se jich alespoň doma zbavit, je jednoduchý. Vybrat ty správné rostliny.

Květiny má člověk doma především proto, aby zútulnil a zkrášlil svůj interiér. Nicméně rostliny doma dokáží mnohem víc. Zbavit toxinů vaši domácnost. Tyto škodlivé látky najdete prakticky všude. Jsou v nových kobercích, čerstvých nátěrech nebo nábytku, obsahuje je i elektronika. To je v kombinaci s odhlučněným sklem a ucpanými skulinkami hotový inkubátor. Zdravotní problémy tak zanedlouho dají o sobě vědět.

Zkuste si pročistit vzduch vhodně vybranými rostlinami, které tyto toxiny dokáží zlikvidovat. Navíc jsou nenáročné na péči.

Zelenec

Zelenec  je pokojovka, která je vhodná i pro začátečníky. Ať ji umístíte na skříň, zavěsíte na zeď, nebo na okenní parapet, všude obrazí dlouhými trávovými listy tvořícími zvlněné růžice. Tato rostlinka však také umí efektivně odstranit elektronický „odpad“ stejně jako benzen, aceton a formaldehyd. Jak zelenec, tak i další zmíněnou květinu si můžete pořídit i do ložnice, protože obě produkují kyslík i během noci.

Tchynin jazyk

Málokterá jiná vydrží tolik omylů nezkušených pěstitelů jako právě tchynin jazyk. Tento název získala díky špičatým a ostrým listům. Nicméně, ve skutečnosti má květina mnohem více podob a všechny jsou poměrně dekorativní. Tchynin jazyk zvládne zlikvidovat výpary z nového nábytku, barev na stěnách a koberců. Nicméně pozor, tato rostlina je hlavně jedovatá. Takže pokud máte malé děti, měli byste její pořízení zvážit. O tom, které další pokojovky byste si neměli pořizovat k dětem, jsme psali zde.

Lopatkovec

Snad jednou z nejméně náročných pokojových rostlin, hodících se téměř do každého bytu, je oblíbený lopatkovec. Zkrášlí váš interiér nejen dekorativními listy, ale také nádhernými bílými květy. Přitom mu stačí nepřímé světlo a vlhko. Lopatkovec výborně vyčistí místnost plnou počítačů a jiných elektronických zařízení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve