Zahradní trendy 2019: Nejlepší inspirace pro vaši zahradu snů

 Zahrada 
05. dubna 2019 12:36 / Monika Thomsonová
  0
📷
13 fotografií v galerii
Dobrých nápadů není nikdy dost Shutterstock
Každý rok přináší něco nového. Nové pokroky v technologiích, nové účesy, nové designérské kousky do šatníků, nové nápady a myšlenky. Rok 2019 přinesl nové trendy i pro milovníky zahrad a všeho, co je s nimi spojeno.

Pojďte se tedy inspirovat a nahlédnout do nekonečného světa rostlin a květin. A že nápadů není nikdy dost, potvrdí každý milovník zahrady.

In jsou vertikální zahrady

Vertikální zahradní design není jen prostorově úsporné řešení pro malé zahrádky a dvorky, jak by se mohlo zdát na první pohled. Tento způsob sázení rostlin nabývá tvůrčí a uměleckou funkci, díky níž každá zahrada nebo i interiér získají zajímavý zjev a příjemnou atmosféru.

Vytvořte si vlastní zahradní dekorace

Máte doma děti, které vám s radostí pomáhají? Co tak si spolu vyrobit fontánu pro ptáčky ze staré keramické misky? Vlastní výrobou si zosobníte svou zahradu, přidáte jí uměleckou hodnotu a uděláte z ní jedinečné místo pro sebe a svou rodinu. Sudy na vodu pomalované voděodolnými barvami, štítky a jmenovky do bylinkové zahrady, ptačí krmítka a další nápady oživí vaši zahradu.

Handmade dekorace jsou úzce spojeny s recyklací věcí. Máte doma staré sítko na těstoviny? Zasaďte do něj své oblíbené květiny a zavěste je na strom. Nepalte staré palety. Snadno z nich vytvoříte poličky pro hrnkové rostliny nebo pohodlný zahradní nábytek.

Asymetrický design

Co tak přidat do vaší zahrady trochu rebelství? Pěkně upravená zahrada do posledního lístku začíná být nudná. Přidejte vaší zahradě trošku uměleckého vzhledu, kreativity a vsaďte na asymetrické tvary. Změňte rovné linie na nepravidelné, složité tvary a proměňte tak svou zahradu. Zahradu oživí i vodní fontány, rybníčky, malé vodopády a živé a nízké kamenné ploty. 

Konzumní zahrada je trendy

V roce 2019 se dává důraz na konzumní zahradu - vlastní zeleninu, ovoce a byliny. Vraťme se zpět k našim babičkám a zasaďme si alespoň tři řady brambor, rajčata, jablka a švestky. Udělejte si voňavou bylinkovou zahradu. A pokud máte opravdu odvahu, pořiďte si pár slepic a budete se těšit z vlastních vajíček.

Barevnost

Barevnost je jedním z trendů roku 2019. Krásné květinové záhony, malované květináče různých tvarů a velikostí, barevný nábytek a doplňky - toto vše vám přinese pozitivní energii a optimismus.

Visící rostliny 

Květiny visící v barevných květináčích nejen šetří prostor, ale také vypadají velmi zajímavě a dokáží oživit každý obývák nebo balkon. Je už jen na vás, zda si vyberete průsvitné koule a nasadíte do nich kaktusy, pohrajete se s provázkem a sami si upletete držák nebo jednoduše zavěsíte keramické květináče na dlouhé šňůry.

Dům na stromě 

Překvapivou novinkou v zahradách je dům na stromě - sen každého dítěte. Dřevěný dům můžete natřít barvami nebo jej nechat bez nátěru v přirozených barvách a dodat mu rustikální nádech. A zařízení co nejjednodušší a přírodní. 

Je už jen na vás, který z trendů roku 2019 vám zaujme a realizujete ho na vlastní zahrádce či balkoně. (Dále čtěte: Jedenáct trendů pro vaši zahradu). 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47