Tip nejen pro kutily: Oživte svůj domov a nechejte rozkvést stůl

 Dům 
03. května 2019 12:32 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Takový stůl bude ozdobou každého interiéru Pinterest
Zeleň kolem sebe potřebujeme, ale co když ji není kam dát? Existuje celá řada vychytávek, jako jsou například závěsné květináče, zelené obrazy, ale tu pravou třešničku na dortu dodá vašemu interiéru rostlinný stolek. Jednak si jej můžete koupit, ale pokud trochu zapojíte svou fantazii, můžete si jej snadno vyrobit i sami.

Zelené bydlení je trend. A co teprve zelený nábytek? Vyrobte si stůl, který vám doslova pokvete před očima.

Ze starého nový

Jediné, po čem se musíte poohlédnout, je stolek, který má dvojité dno a skleněnou horní desku. To je nutné pro to, aby měly rostliny dostatek světla. Nemusíte nutně kupovat nový stůl, klidně vám poslouží i starší, který má odkládací prostor na časopisy. A velmi dobrou službu udělá i velký terakotový květináč, kterému stačí dokoupit skleněnou desku na míru. 

Trocha kutilství

Spodní část stolku bude sloužit jako truhlík. Abyste však květiny nesadili přímo do dřeva, pomozte si menšími truhlíky třeba z plastu, které si libovolně zkrátíte tak, aby nevyčnívaly ven. Pokud budete osazovat terakotový květináč, je potřeba myslet na to, aby mezi ním a deskou bylo trochu prostoru pro proudění vzduchu. Vypomozte si třeba nožkami, které můžete přidělat na horní okraj květináče.

Nejlépe suchomilné

Dovnitř stolku se hodí nenáročné pokojovky, které nepotřebují příliš závlahy. Vhodné jsou proto sukulenty, kaktusy nebo netřesk. Pokud budete mít stolek venku, můžete jít do kapradin či různých popínavek. Podle druhu rostlin volte také patřičný substrát. Pro sukulenty si můžete substrát namíchat i sami. Více na toto téma jsme psali zde. Pak už stačí jenom stolek osadit, podle fantazie jej dozdobit třeba různými dekoracemi a nový kus nábytku máte na světě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47