Co dělat, když vašeho psa začne ohrožovat jiný pes?

 Mazlíčci 
14. května 2019 06:35 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Během rvačky od sebe psy těžko odtrhnete  Depositphotos
Poklidná procházka s vaším čtyřnohým parťákem se může změnit v noční můru. Stačí, abyste potkali rozzuřeného psa, který chce napadnout toho vašeho. Pochopitelně ho budete chtít chránit, ale patrně nebudete vědět, jak.

Pokud chodíte na místa, kde běhá hodně psů, patrně někdy zažijete, že se některý z nich pustí do toho vašeho. Univerzální návod na to, jak bez větší újmy zarazit rvačku psů, není. Vždy záleží na tom, jak se bude vyvíjet situace a podle ní budete muset rychle zareagovat. Existují však osvědčené rady, které můžete aplikovat, když je uznáte v dané situaci za vhodné.

Najděte si pro jistotu kontakt na veterinární záchrannou službu už předem

Na rvačku psů byste měli být vždy připravení, ačkoliv váš mazlíček zatím nebyl nikdy napaden. Najděte si ve svém okolí kontakt na veterinární záchrannou službu či zvěrolékaře. Podmínkou je, aby daná služba byla k dispozici v kterýkoliv čas, kdyby se vašemu pejskovi něco stalo.

Pokud by byl váš pes během rvačky vážně zraněn, patrně byste nevěděli, koho rychle zavolat. Z toho důvodu u sebe neustále noste číslo na někoho, kdo je schopný vám rychle pomoci.

Malého psa vysaďte

Pokud máte malého psa a vidíte, že se na něj řítí větší pes, nezvedejte ho nad hlavu. Když to uděláte, agresivní pes může zaútočit na vás. Bude po vás skákat a snažit se vás strhnout na zem. Nakonec by se mu to možná podařilo a svého mazlíčka byste stejně neochránili.

Rychle se podívejte po okolí, kam byste svého pejska mohli vysadit. Pokud jste v parku, dejte ho na strom. Když vidíte někde plot, přehoďte ho přes něj. Umístěte ho někam, kam se agresivní pes nedostane. Tím si na chvíli zajistíte, že nepůjde hned i po vás, ale bude se snažit dostat k vašemu mazlíčkovi.

Ukažte svoji dominanci

Možná nikde nenajde místo, kam byste svého mazlíčka mohli vysadit nebo máte většího pejska, kterého jednoduše neunesete. Ve chvíli, kdy vidíte, že cizí pes na toho vašeho vrčí, snažte se předejít tomu nejhoršímu. Zvětšete se, stoupněte si na špičky, zvedněte ramena, jděte sebevědomě naproti agresivními psovi a zařvěte na něj, ať jde pryč.

Cvičení psi jsou zvyklí poslouchat rozkazy, takže byste tím mohli předejít velké rvačce. V tu danou chvíli musíte však vyhodnotit sami, zda to není nebezpečné pro vás. Pokud máte strach, že cizí pes přesměruje svoji pozornost na vás, raději to nedělejte, protože to ucítí a mohl by se na vás vrhnout.

Agresivního psa přiduste a zmáčkněte mu slabiny

Když dojde na nejhorší a psi se začnou rvát, nesnažte svého mazlíčka od agresora odtáhnout. Zkomplikovali byste mu tím pohyb, který potřebuje k sebeobraně. Pokud cizí pes nemá vodítko a pána, svého čtyřnohého parťáka pusťte. Co udělat, když bude cizí pes ohrožovat vás?

Soustřeďte se na agresivního psa. Pokud má obojek, chytněte ho za něj a přiduste ho. Když ho nemá, snažte se cizího psa chytnout pod krkem nebo mu zmáčkněte jeho slabiny. Ucítí bolest, trochu se uklidní a rvačka by mohla přestat. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47