Ošidné barvy, které překvapivě dobře fungují v interiéru

 Dům 
21. května 2019 09:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I barvy, které samostatně nevypadají dobře, mohou fungovat v té správné kombinaci Depositphotos
Určité barvy mají špatnou reputaci, že jsou křiklavé a špatně se s nimi pracuje v prostoru, obzvláště v malých prostorech, kam se hůře dostává přírodní světlo. Mnohem více ale záleží na tom, co je obklopuje. S tím správným mixem, může i “ošklivá” barva působit příjemně.

Jestli jste odepsali jednu nebo více barev z následujícího seznamu, můžete se to pokusit přehodnotit. Pokud máte rádi designové výzvy, použijte následující tipy k tomu, aby tyto ošidné barvy vypadaly dobře jako barva nábytku, doplňků nebo stěn.

Olivová zelená

Začněme s olivovou zelenou. Je to hlavní barva, která se používá v maskáčovém potisku, který je populární. Nikdo ale asi nechce, aby jeho domov vypadal jako armádní uniforma. I přesto se dá olivová při zařizování bytu úspěšně využít. Je to bohatý odstín, který působí útulně, když jej v místnosti doplníte světle hnědou a modrou.

Fialová

Fialová je jedna z těch barev, které musíte buď milovat nebo nesnášet. Mohlo by se zdát, že se do interiéru moc nehodí, protože je příliš výrazná na to, abychom ji denně potkávali doma. I fialová se dá ale zjemnit, když ji doplníme decentní šedou a svěží bílou barvou.

Oranžová

Oranžová je další komplikovaná barva. Je sice zemitá, což může vyvolávat dojem, že patří mezi neutrální odstíny. V jistých případech ale může být i křiklavá a nevkusná, když pomyslíte například na světle mandarinkovou nebo neonově oranžovou. Když ji budete chtít použít v interiéru, volte spíše její matné až špinavé odstíny a doplňte ji hnědou barvou a mosaznými doplňky.

Khaki

Tato barva je na tom s pověstí podobně jako olivová zelená. Je to barva pravděpodobně nejnudnějšího oblečení, jaké si dokážeme představit. Není to odstín, který bychom normálně zvolili do obývacího pokoje nebo jídelny. Když ji ale doplníme ostrou růžovou, obě barvy najednou vypadají vkusně. Představte si pohovku v barvě vybledlé zelené khaki se sametovými polštáři nebo židle natřené jasně růžovou s jemně khaki polštáři. Vše záleží na vytvoření zajímavého kontrastu překvapivými kombinacemi. Pokud máte dostatek odvahy, zde je několik neobvyklých barevných kombinací, které se vyplatí vyzkoušet.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve