Vyrobte si květináč z dřevěných palet. Jednoduchý a krásný

 Dílna 
23. května 2019 13:18 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Paletový květináč se vejde i na balkon Depositphotos
Povaluje se vám v koutě zahrady nevyužitá paleta? Najděte pro ni skvělé využití v podobě květináče! Pusťte se do zhotovení a ozdobte si zahradu vlastnoručně vyrobeným dílem.

Ze všeho nejdříve paletu alespoň povrchově umyjte od hrubé nečistoty a nánosu pavučin. Použijte k tomu hadici s vodou, smetáček nebo ji jednoduše přejeďte mokrým hadrem. Paletu prohlédněte, zda z ní netrčí nějaký hřebík, o který byste se mohli poranit, a případně ho odstraňte.

Do akce jde pila

Nyní je potřeba paletu rozdělit na tři stejné díly. Ideálně, pokud je stlučená z devíti prken. Po směru prken pomocí pily nejprve odřežte jeden díl se třemi trámy a následně další. Všechny tři kusy otočte a z druhé strany odstraňte rozřezané dřevo. Skvělým pomocníkem vám v tomto případě bude kladivo, kterým následně i zaboucháte do dřeva hřebíky, které dříve kusy dřeva držely.

Vezměte dva kusy a stlučte je k sobě do písmene L. Poslední díl přidělejte tak, aby vznikla bedýnka ve tvaru obdélníku. Po kratších stranách přidělejte prkna, která jste před chvíli získali. Téměř hotový květináč otočte a na spodek nádoby přidělejte dřevěné hranoly, aby váš výtvor nestál přímo na zemi. V případě, že již nyní víte, že budete květináč často přemisťovat, lze místo hranolů navrtat kolečka, díky kterým bude manipulace o hodně lehčí. Následné fantazii se meze nekladou, pokud například chcete květináč opracovat brusným papírem nebo jej přetřít barvou, nic vám v tom nebrání. Jaký nábytek lze vyrobit z palet, jsme psali zde.

Před zasypáním vnitřku hlínou je nutno vložit do květináče silnější igelitovou plachtu. Udělejte do ní několik otvorů nožem, aby mohla přebytečná voda odtékat ven. Poté zasypejte hlínou dle potřeby. Přečnívající igelit nad hlínou kolem dokola zařízněte. Takto ošetřený květináč vám bude sloužit řadu let.

Jiné využití

Pokud se nechcete pouštět do květináče, z palety lze vyrobit i originální věšák na obrázky vašich ratolestí. Stačí, když dohladka opracujete jedno prkno z palety, přetřete ho barvou a v rovnoměrných rozestupech na něj hřebíkem přiklepete kolíčky na prádlo, kam děti budou věšet své výtvory. Na závěr jen stačí věšák přivrtat na zeď a je hotovo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47