Zmuchlané napínací prostěradlo zabírá ve skříni moc místa. Naučte se jej poskládat

 Dům 
23. května 2019 10:11 / Marie Popelková
  7
📷
4 fotografie v galerii
Napínací prostěradlo je praktické, ale hůře se skládá Depositphotos
Dříve byla k dostání jen klasická rovná prostěradla, která hospodyňky po vyprání jednoduše vyžehlily a poskládaly úhledně do skříně. Dnes jsou více v oblibě pružná napínací prostěradla, která jsou velmi praktická. Mnoho lidí ale neví, jak takové prostěradlo správně poskládat.

Zdá se to být banalita, ale nesprávně složené napínací prostěradlo, které obvykle připomíná zmuchlanou kouli, je značně neskladné. Ve skříni proto zabírá zbytečně moc místa. Pokud zrovna nehýříte úložnými prostory, vyplatí se naučit pružné prostěradlo pěkně poskládat. Budete překvapeni, kolik prostoru navíc tím ve skříni získáte.

Prostěradla chrání matraci před mechanickým poškozením nebo zašpiněním. Jelikož jsou napínací prostěradla opatřena gumou, je však mnohdy obtížné je po vyprání a vysušení správně poskládat. Když víte, jak na to, nezabere vám to víc než pár vteřin. A zmuchlaným koulím ve skříni či šuplíku bude jednou provždy konec.

Jak poskládat napínací prostěradlo

Pokud i vy nevíte, jak z napínacího prostěradla vytvořit úhledný tvar, zkuste se držet tohoto návodu:

1. Postavte se a ruce vložte do dvou rohů na delší straně prostěradla. Následně ruce přiložte k sobě a oba konce spojte, tak, že jeden roh přetáhnete přes druhý roh prostěradla.

2. Stejný postup opakujte se zbývajícími rohy, přičemž první dva rohy držte stále spojené v jedné ruce. Pokud máte při skládání potíže udržet rohy pohromadě, položte si prostěradlo na stůl nebo postel.

3.Všechny rohy prostěradla přiložte k sobě a spojte v jeden.

4. Poté, co máte všechny čtyři rohy spojené, přehněte látku s gumou, abyste docílili jednotného tvaru širokého pruhu. Zarovnejte prostěradlo a upravte případné nerovnosti.

5. Teď už stačí jen prostěradlo klasicky poskládat do jednotného požadovaného tvaru.

Ušetříte místo

Takto složené prostěradlo se zbytečně nemačká, lze jej snadno uložit do skříně a nezabírá tolik místa jako ostatní nepraktické „koule“, které jste doteď skládali.

Pokud i tak máte problém prostěradlo s gumou poskládat, můžete si pořídit klasické bez gum. Skládání sice bude snazší, nicméně na posteli se vám snadno sroluje, což vám ve spánku může vadit. O tom, že i prostěradlo se podílí na kvalitě spánku, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47