Málo úložného prostoru v koupelně? Máme tipy, jak si jej jednoduše vytvořit

 Dům 
12. července 2019 15:22 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Lidé často v koupelně skladují věci, které tam vůbec nepatří  Depositphotos
Často se stává, že máte prakticky a účelně zařízenou koupelnu, ale stále se v ní potýkáte s nedostatkem úložných prostor. Výsledkem pak je, že si kolem vany a umyvadla skládáte další a další flakonky, lahvičky a tubičky, až sami ani nevíte, kde co je. Tento chaos lze jednou provždy vyřešit.

Pokud máte málo úložného prostoru v koupelně, máme pro vás tipy, jak si jej jednoduše vytvořit.

Kosmetika tam nepatří

Bohužel, tohle je nešvar drtivé většiny lidí. Skladovat v koupelně i ty věci, které tam vůbec nemají co dělat. Řeč je o lécích, které by správně měly být skladovány v suchu a při pokojové teplotě, ale i veškeré kosmetice od make-upů přes parfémy až po laky na nehty. Všechny tyto věci se totiž vlivem kolísání teplot a vlhka mohou snadno pokazit a ztratit své původní vlastnosti.

Pryč s mokrými ručníky

Taky necháváte mokrý ručník v koupelně na sušáku nebo na šńůře? Děláte další a velmi častou chybu. Jelikož se v koupelně drží poměrně velká vlhkost, tak i mokré ručníky, místo toho aby pořádně proschly, přispívají ještě k jejímu zvýšení. A v případě nedostatečného odvětrávání mohou začít dokonce plesnivět.

Do koupelny rozhodně nepatří ani suché ručníky. Proto, pokud je tam skladujete, pryč s nimi. Najděte pro ně mnohem vhodnější místo, například v ložnici. Možná tím najednou získáte dostatek místa na všechno ostatní.

Využijte police a košíky

Ani po odstranění ručníků a kosmetiky se do vaší koupelny nevejdete? Pak se pořádně  porozhlédněte po stěnách, zda by se někam nedaly namontovat police navíc. Mohou být zcela malé a vyplnit třeba jen roh nad umyvadlovou deskou. O tom, jak namontovat nejrůznější doplňky, jsme psali zde. Na poličky pak můžete postavit třeba košíčky, kam si uložíte všechny možné drobnosti. Jde o praktické a levné řešení, díky kterému koupelna vypadá pořád uklizeně.

Doplňkové skříňky

Volné rohy i úzká místa v koupelně se dají vyplnit nejrůznějšími skříňkami. Výrobci koupelnového nábytku totiž dnes konečně myslí i na malé prostory, a tak se dají bez problému sehnat úzké a vysoké skříňky, které se vejdou takřka všude. Například úzký prostor vedle pračky se dá vyplnit malou policí na kolečkách, kde můžete mít prací nebo čístící prostředky. Je to jenom na vaší fantazii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod