Jak se starat o plavky, aby vám vydržely hezké déle než jedno léto?

 Ostatní 
19. července 2019 14:13 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Po koupání si plavky přemáchněte ve vlažné vodě a hlavně je nesušte na slunci Shutterstock
Plavková sezona je v plném proudu. Koupili jste si nové plavky a jste z nich nadšení? V tom případě budete nejspíš chtít, aby vám vydržely krásné ještě několik letních sezon. Poradíme vám, jak na to.

Plavky neslouží jen k tomu, aby vám zakryly intimní partie při plavání a opalování, ale jde o módní záležitost. Minimálně ženám záleží na tom, aby plavky vypadaly stále hezky a nevybledly jim na nich barvy. Vydrží vám dlouho, pokud se o ně budete náležitě starat.

Předtím, než si oblečete plavky, se umyjte

Opláchněte se předtím, než se vydáte do moře či bazénu, a až poté si své plavky navlečte na sebe. Smyjete tím ze sebe tělové mléko, pot, parfém nebo antiperspirant. Kvůli těmto látkám se plavky rychleji opotřebovávají.

Po každém koupání či opalování plavky vymáchejte

Chlór, sůl, písek z pláže či opalovací krém plavky ničí, protože narušují elastická vlákna. Měli byste své plavky přemáchnout ve vlažné vodě pokaždé, když vylezete z moře či bazénu. Pochopitelně to není možné, když jste celý den na pláži. Ve chvíli, kdy se vrátíte do hotelu, plavky namočte do vody s mýdlem a ručně je vyperte.

Nedávejte mokré plavky do sáčku

Když se rozhodnete, že máte plavání pro dnešek dost, a sundáte si plavky, nesmíte je dát do igelitového pytlíku. Mokré plavky se v něm snadno zapaří. Lepší bude, když plavky smotáte do ručníku. Ve chvíli, kdy dorazíte domů, je musíte hned přemáchnout a následně pověsit na sušák.

Nesušte plavky na slunci

Plavky byste neměli ždímat, abyste neponičili jejich tvar a elastická vlákna. Vodu z nich dostanete tak, že je zabalíte do ručníku a jemně promačkáte. Plavky sušte nejlépe v horizontální poloze, a to tak, že je jednoduše položíte na sušák. Ten rozhodně neumisťujte na slunce, protože s takovou by vám plavky za chvíli vybledly.

V plavkách byste se neměli ani opalovat, protože barva poměrně rychle vybledne, ale to je téměř nemožné, když odpočíváte u moře. Ulevte jim alespoň tím, že je budete sušit ve stínu. Chystáte se na dovolenou k moři? Máme pro vás několik tipů, jak se sbalit, abyste na nic nezapomněli.

Plavky vyperte v pračce

Jednou za čas je potřeba plavky vyprat v pračce, protože se z nich dostane pryč větší množství nečistot, které v rukou nevyperete. Pořád však platí, že plavky po každém koupání přemáchnete v rukách.

Nemusíte se bát občas prát plavky v pračce, když budete opatrní, nic se jim nestane. Pořiďte si speciální sáček na praní jemného prádla a plavky do něj vložte. V ideálním případe je perte společně s ručníky, které je ochrání.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47