Bleskový úklid za třicet minut? Víme, jak na to

 Dům 
22. září 2019 13:01 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Neohlášené návštěvy mohou nepříjemně překvapit Depositphotos
Nečekané návštěvy obvykle dorazí ve chvíli, kdy to u vás doma vypadá jako po výbuchu. Jak rychle uklidit tak, aby byt vypadal alespoň "naoko" jako ze škatulky? Poradíme vám.

Velký úklid domácnosti obvykle zabere hodinu i více. Jenomže pokud má k vám dorazit domů návštěva do třiceti minut, pak to na nějaké velké gruntování určitě nestačí. Nicméně nezoufejte. I za půl hodiny se dá byt stihnout uklidit tak, že vaše návštěva nic nepozná. Nevěříte?

Na detailu záleží

Opravdu. Pokud se při bleskovém úklidu zaměříte na detaily, bude to před návštěvou vypadat, jakobyste byli puntičkáři a rádi lpěli právě na drobnostech a měli rádi kolem sebe pořádek. V první řadě pořádně vyvětrejte a zapalte třeba vonou svíci. Pak se vrhněte na předsíň nebo vchod a začněte u rohožky bot. Pěkně je srovnejte do řady. V  obývacím pokoji srovnejte úhledně polštáře, knihy nebo koberečky, ručníky v koupelně složte do komínu.

Bez koupelny to nepůjde 

Místnost, kterou vaše návštěva určitě použije, je WC a koupelna. Takže směřujte vaše další kroky hned do těchto místností. Vyčistěte záchodovou mísu, umyvadlo a vanu. Pokud máte čas, použijte i dezinfekci, která opět navodí pocit čisté domácnosti. Došly vám čísticí prostředky a pro nové už nestačíte zajít do obchodu? Sáhněte po domácích surovinách, o kterých jsme psali zde. Nezapomeňte také vyleštit baterie a zrcadla, aby na nich nezůstaly zbytky mýdla, vody nebo nečistot. Pokud máte možnost, koupelnu i toaletu opět provoňte.

Zapněte pračku

Válí se vám po celém bytě svršky vašich dětí nebo partnera? Tak je rychle posbírejte a rovnou roztřiďte a hoďte do pračky. A klidně ji rovnou pusťte. Opět tak uděláte dojem velmi pečlivé hospodyňky. Již vyprané prádlo, které čeká na vyžehlení, zkuste někam schovat. Třeba pod postel nebo do šatny. Prostě tam, kde máte jistotu, že návštěva určitě nezabrousí.

Hlavní místnost

Vzhledem k tomu, že návštěvy obvykle tráví nejvíce času v obývacím pokoji, bez jeho úklidu se to neobejde. Kromě polštářů tak rychle přejeďte police prachovkou, utřete stolek a vyleštěte všechny skleněné plochy. A nezapomeňte ani na vaši televizi, která je doslova lapačem prachu a jde na ni vidět i sebemenší otisk rukou. Na stůl pak přichystejte třeba květiny, misku s drobným občerstvením nebo skleničky a víno. Pokud máte obývák spojený s kuchyní, naházejte špinavé nádobí do myčky a zapněte ji. Opět utřete stůl a přeleštěte všechny nerezové a skleněné plochy.

Co oči nevidí....

Hračky a další nepořádek prostě naházejte do místností, kam vaše návštěva nepůjde. S velkou pravděpodobností to bude ložnice nebo pracovna, kde se dá schovat spousta věcí. Jestli vám to čas ještě dovolí, rychle přejeďte byt vysavačem nebo aspoň případně zameťte. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve